Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 16 Svibanj 2019 11:27

Prodajnim sajmom do sredstava „Gladnoj djeci za školski obrok“

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

7. HUMANITARNI SAJAM POŽEŠKE OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA –

POŽEGA – Učenici i učitelji požeške Osnovne škole Antuna Kanižlića organizirali su ponovno jednu od svojih humanitarnih akcija, 7. „Humanitarni sajam“ i akciju prikupljanja sredstava prodajom proizvoda izrađenih na školskim radionicama, odjeće, obuće, ukrasnih predmeta i igračaka, kućanskih predmeta, knjiga i školskog pribora koja su donirali učenici i njihovi roditelji, građanke i građani graad Požege, velikih količina kolača koje su ispekle bake i mame, hrane i pića koje učenici sami pripremaju na sajmu i mnogo toga drugoga. I ove godine organizirana je Sajamska slastičarnica u kojoj su vas posluživali konobari učenici, a mogli ste se zasladiti kolačima, sladoledom, lepinjama i drugim slasticama te osvježiti sokovima i kavom.

Humanitarni sajam je otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić, čestitajući učenicima i učiteljima, svim Kanižlićevcima što su ustrajni u svojoj humanitarnoj namjeri i što svake godine uspijevaju u svojoj nakani pomoći gladnoj djeci u svijetu.

Svečanosti i kulturno umjetničkoj priredbi u uvodu Humanitarnog sajma nazočili su zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha, te predstavnica županijskog odjela za društvene djelatnosti Ana Pirović. Uz pjevački zbor i brojne sekcije koje djeluju u školi u kulturno umjetničkom programu sudjelovali su učenici i njihovi mentori, a program je pripremljen u redovnoj nastavi i vannastavnim aktivnostima. U programu su sudjelovali s plesnim točkama Plesni studio Marine Mihelčić i Plesna radionica Ilijane Lončar.

- Mi smo već nekoliko godina uspješni u prikupljanju donacija za Marijine obroke, a prije dvije godine dobili smo na brigu školsku kuhinju Sackie Town Primary School u Liberiji u kojoj se školuje 244-ero djece. I prošle godine smo donacijom osigurali školski obrok za te učenike. Na ovaj način osiguravamo da ta djeca dobiju obrazovanje ali i da dobiju svoj školski obrok svakog dana - istakla je koordinatorica projekta Valentina Čurčić.

Marijini obroci dio su međunarodnog globalnog projekta Mary`s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta u školama osiguravaju svakodnevni topli obrok za izgladnjelu djecu. Mnoga od te djece nisu mogla ići u školu jer su morala tražiti posao ili naći neki drugi način da se prehrane. Prošle godine nesebičnim donacijama i podržavanjem ove humanitarne organizacije osigurana je hrana za više od 1.250.000 gladne djece u 15 najsiromašnijih zemalja svijeta.

 

Galerija slika