Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 15 Svibanj 2019 12:27

Pub kvizom na Veleučilištu sakupljali sredstva za humanitarnu akciju za učenike iz Afrike

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

MARIJINI OBROCI – PROJEKT POŽEŠKE OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA -

POŽEGA - Požeška OŠ Antuna Kanižlića sedmu godinu za redom provodi projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“. Projekt se ostvaruje u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska koja je kao takva dio velikog međunarodnog projekta Mary's meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta, zahvaljujući donacijama i nesebičnoj pomoći brojnih volontera, osiguravaju jedan obrok dnevno izgladnjeloj djeci koja su na rubu najtežeg siromaštva, izgladnjelosti i umiranja.

Taj „Marijin obrok“ djeci je najčešće jedini obrok u danu. Jednostavan koncept Marijinih obroka – dati djetetu jedan kvalitetan obrok dnevno na mjestu obrazovanja, u školi – uspješno nastoji ublažiti jedan od najvećih problema današnjice, a to je glad. Mary's meals trenutačno u svijetu hrane više od 1.250.000 djece.

Jedna od aktivnosti na prikupljanju sredstava je i organizirani „Pub kviz“ za učenike osnovnih škola od 5. do 8 razreda. Kvizu je Veleučilište u Požegi ponudi svoju dvoranu za održavanje, a odazvali su se učenici tri osnovne škole iz grada Požege. – Već treću godinu za redom u suradnji s Veleučilištem u Požegi ostvarujemo ovaj kviz. Za četvrtak 16. svibnja najavljujemo nas školski Sajam, 25. svibnja sudjelujemo u akciji Zdravi grad i biciklijadi u organizaciji TZ grada Požege, a 31. svibnja u školskom dvorištu od 17 sati organiziramo Disco na rolama i romobilima. 1. lipnja u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc vježbamo zajedno s roditeljima uz vodstvo trenerice Marijane Devčić - istakla je voditeljica projekta Valentina Čurčić, koja dodaje da se nada da će ove godine prikupiti i više sredstava, jer su s prošlogodišnjim sredstvima osigurali školski obrok za 244 djece koja se školuju u Sackie Town Primary School u Liberiji.

- Pub kviz je organiziran za školsku djecu viših razreda OŠ. Ekipe imaju pet članova i doniraju po 10 kuna po članu ekipe. Novac ide za Marijine obroke. Kroz kviz provlači se opće znanje sastavljeno od 45 pitanja u dva dijela. Pitanje rješava cijela ekipa, odaziv je dobar jer imamo 20 ekipa. Pripremljene su nagrade za tri najbolje ekipe i naravno za pretposljednju ekipu – istakla je Renata Marinić, voditeljica Pub kviza.

Galerija slika