Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 15 Svibanj 2019 09:54

Priredba školskog stvaralaštva u kojoj su sudjelovali učenici i učitelji

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEŠKA OŠ „DOBRIŠA CESARIĆ“ OBILJEŽILA DAN ŠKOLE -

POŽEGA - Požeška Osnovna škola „Dobriša Cesarić" obilježila je svoj Dan škole nizom događanja i završnom priredbom koja je do posljednjeg mjesta i stajaća, ispunila dvoranu Gradskog kazališta. Bila je to priredba školskog stvaralaštva učenika i učitelja kroz koju su prikazali što su svladali na redovnoj, ali i dodatnoj i dopunskoj nastavi. Predstavili su se učenici svih razrednih odjela i pojedinačnih grupa, od pjevačkih, mali i veliki zbor, plesnih, dramskih, literarnih, filmskih i dr.

Tako smo na pozornici kazališta vidjeli učenike iz Područne škole Nova Lipa s plesnom točkom “I'm a little Teapot“, učenici četvrtog razreda izveli su pjesmu “ Domovina se voli srcem“, mali pjevački zbor izveo je „Na ples“ i „Žabe“. “Ruski je u modi“ bio je igrokaz kojeg su izveli učenici četvrtog razreda, učenici trećeg razreda izveli su dramsko-recitatorsku igru i ples “Cesarići u slapu, kiši i životu“. Igrokaz „U zbornici“ izveli su učenici četvrtog razreda, plesnu točku pod nazivom „Igra kišobrana“ izveli su učenici područne škole Nova Lipa, učenici trečeg razreda izveli su lutkarsku predstavu pod nazivom „Ježeva kućica“. „Kako sam dobio košaricu“ bio je monolog učenika šestog razreda, a učenik sedmog razreda na klarinetu je izveo pjesmu „Jutro“. Učenica šestog razreda je čitanjem naglas izvela „Ljubavni slučaj mačka Joje“.

Rad i trud učenika i njihovih nastavnika svojim je dolaskom podržao i gradonačelnik Darko Puljašić koji se zahvalio svim roditeljima i učiteljima na svom trudu i zalaganju.

Galerija slika