Ispiši ovu stranicu
Utorak, 14 Svibanj 2019 08:42

Gradska knjižnica privremeno preselila na novu lokaciju

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Gradska knjižnica i čitaonica Požega privremeno je preselila na novu lokaciju u prostoru udaljenom pedesetak metara od stare zgrade, na adresi Antuna Kanižlića 1. Rad u novom prostoru odvijat će se od ponedjeljka do petka od 8,00 do 19,00 sati. Naime, od prošloga utorka u tijeku je preseljenje knjižnične građe iz prostora stare zgrade Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi u kojoj su danas započeli radovi na obnovi i rekonstrukciji.

- Danas je na redu iseljavanje odjela za odrasle na kojemu ima najveći broj knjiga. U tom procesu nam pomažu vatrogasci i djelatnici Javne ustanove Sportski objekti Požega. Plan nam je iseliti sve iz stare zgrade kako bi se ona mogla renovirati i time završiti projekt dogradnje i rekonstrukcije Gradske knjižnice. Tada ćemo se i useliti u kompletne prostore i otvoriti novu knjižnicu - rekla je ravnateljica požeške knjižnice Aleksandra Šutalo, dodavši kako je u privremeni prostor izlučeno gotovo 12 tisuća naslova, reprezentativni fond po kriteriju traženosti, dok će i sva ostala građa na zahtjev biti dostupna u najkraćem roku.

Uz vatrogasce i djelatnike Javne ustanove, tijekom prošloga tjedna u procesu preseljenja sudjelovali su i učenici Katoličke osnovne škole, Osnovne škole Antuna Kanižlića te djelatnici Grada Požege i pripadajućih ustanova.

Galerija slika