Ispiši ovu stranicu
Petak, 10 Svibanj 2019 14:46

4. Aurea fest tehničke kulture i Županijska modelarska liga za učenike osnovnih škola

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA POŽEGE ORGANIZATOR - 

POŽEGA – Zajednica tehničke kulture grada Požege po 4. puta organizator je Aurea festa tehničke kulture i Županijske modelarske lige u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi. Okuplja učenike OŠ Julija Kempfa, Antuna Kanižlića, Dobriše Cesarića i Katoličke osnovne škole iz Požege, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Velike i OŠ fra Kaje Adžića iz Pleternice.

Pripremljene su brojne radionice na kojima će članice ZTK grada Požege prikazati svoj rad iz elektrotehnike, 3D printanja, robotike, raketnog modelarstva, avio modelarstva, radionice upravljanja dronovima, modelarsko tokarenje, digitalne komunikacije, radioamaterizam, upoznavanje s ronjenjem i djelatnostima Ronilačkog kluba Požega, a svoje radove prezentirala je i Učenička zadruga Pčelica OŠ Kanižlić.

Modelarska liga Požeško-slavonske županije okupila je 26 ekipa koje su se natjecale u izradi modela. Inače liga je osnovana s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, a najbolje ekipe nastupiti će na Državnom natjecanju u Kraljevici krajem svibnja. Prošle godine ekipa naše županije osvojila je 3. mjesto.

Sve sudionike na Aureu festu tehničke kulture i Županijske modelarske lige pozdravio je predsjednik ZTK grada Požege Đuka Pelcl, Ana Pirović ispred pokrovitelja Požeško-slavonske županije i zamjenik gradonačelnika grada Požege Ferdinand Troha koji je natjecanje i otvorio.

Galerija slika