Srijeda, 01 Svibanj 2019 21:34

Sindikalna proslava Praznika rada u Plamenovom odmaralištu uvijek dostojanstvena

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

SLAVONSKO-BARANJSKI SINDIKAT PROSLAVIO PRAZNIK RADA -

VELIKA – Slavonsko baranjski sindikat je svoj praznik, Praznika rada koji se obilježava 1. svibnja i ove godine po 15. puta proslavio dostojno. Već i prije je predsjednik sindikata Dragutin Šmerda govorio „Na Praznik rada, na naš praznik se slavi, a ne protestira i poziva na grah“ a po tome je i postao poznat i već dugo i uspješno vodi ovaj sindikat u koji je učlanjeno nekoliko tvrtki iz Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

IMG 3867Praznik rada proslavljen je u sindikalnom izletištu tvrtke Plamen iznad Velike, a proslavi su uz članove sindikata nazočili, predsjednik Uprave Plamen d.o.o. Milan Matijević, prokurist u Plamenu Vinko Matijević, predsjednik Sindikata radnika u proizvodnji hrane i pića Vinko Jušić, pravni savjetnik u Savezu Samostalnih sindikata Mato Stanković i trener Košarkaškog kluba Plamen Vlado Englman.

Pozdrave svim na proslavi Praznika rada uputio je predsjednik Uprave Milan Matijević. - Okupili smo se ovdje tradicionalno za Praznik rada, a posebno pozdravljam radnice i radnike Plamena, njihove obitelji i sve ostale goste. čestitam vam 1. maj Praznik rada sa željama da i ova godina za naš Plamen bude isto uspješna kao prošla godina. Sami sebi možemo čestitati i nagraditi se, kao što smo sve nagradili i prošle godine za pošteni rad – istakao je Matijević, jer su prošle godine nakon obračuna i utvrđivanja dobiti tvrtke isplatili svim radnicima 7.500 kuna moguće naknade za regres, uskrsnicu i božićnicu, te isplatili i 13. plaću.  

Posebno je čestitku iskazao predsjednik Dragutin Šmerda, ali i zahvalio svim sponzorima koji su omogućili ovu proslavu, ali i osigurali dostojnu proslavu, ne sa grahom, nego sa slavonskim čobancem, pečenim odojkom i janjetom na ražnju. – Mi smo ovaj dan uvijek dostojanstveno proslavljali i na to smo ponosni. Jedino moram reći i kritiku, očekivao sam veći odaziv naših članova. Čestitam rukovodstvu Plamena na odličnim postignutim poslovnim rezultatima i na to smo svi ponosni. Plamen je imao 23 milijuna dobiti, isplatio vlasnicima dio dobiti, znatna sredstva ostavio kao zadržanu dobit za buduće dane, a radnicima isplatio i 13. plaću. Tko je to u Hrvatskoj uspio napraviti iz proizvodnje. To je za svaku pohvalu i nadam se da će Plamen uvijek imati snage za napredak i razvoj.