Srijeda, 01 Svibanj 2019 09:36

5. Memorijalna biciklistička vožnja u čast i sjećanje na poginule pripadnike SJP "Trenk" Požega u "Bljesku"

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

I ove godine u čast i spomen na dvojicu poginulih pripadnika SJP „Trenk“ održana je Memorijalna biciklistička vožnja, od Trenkovo do Ivanovca, u kojoj je sudjelovalo petnaestak djelatnika PU požeško-slavonske.

Dana 1. svibnja 1995. godine, provedena je vojno-redarstvena akcija «Bljesak» u kojoj su djelatnici Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega zajedno s djelatnicima ATJ „Lučko“ dobili težak zadatak osvajanja jakog neprijateljskog uporišta na Ivanovcu. Tijekom akcije poginuli su Tomislav Štefaniak i Daniel Andrić dok je sedam djelatnika teško ranjeno.
I ove godine u čast i spomen na dvojicu poginulih pripadnika SJP „Trenk“ održana je Memorijalna biciklistička vožnja, od Trenkovo do Ivanovca, u kojoj je sudjelovalo petnaestak djelatnika PU požeško-slavonske. Na put od oko 80-ak kilometara  krenuli su simbolično iz dvorca u mjesto Trenkovo gdje je tijekom Domovinskog rata bila smještena  SJP „Trenk“ Požega.
U spomen na Tomislava i Daniela, nekoliko metara od mjesta njihovog stradavanja na Ivanovcu je podignuto Spomen obilježje, a i ove godine su se predstavnici PU požeško-slavonske predvođeni načelnikom Željkom Grgićem i članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ Požega polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjetili svojih pripadnika i kolega koji su položili svoje živote za hrvatsku domovinu.
Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća održana je sveta misa koju je predvodio policijski kapelan vlč. Željko Volarić.