Petak, 19 Travanj 2019 13:09

Pripremili 1.000 porcija ukusnog perkelta od soma i kajgane sa srimušem i tartufima

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEŠKI OBRTNICI I GRAD POŽEGA POČASTILI GRAĐANE POŽEGE ZA VELIKI PETAK –

POŽEGA - Turistička zajednica grada Požega, požeški obrtnici Udruženja obrtnika i Obrtnička komora Požega, uz pokroviteljstvo grada Požege pripremili su za Veliki petak građanima Požege lijepo dopodne. Uz Uskršnji sajam koji je okupio desetke proizvođača domaće hrane, OPG-ova sa svojim proizvodima, proizvođače ukrasa, nakita, odjeće sve građa Požege počastili građane posnim jelima. U pješačkoj zoni tako su predsjednik Obrtničke komore Ante Bilobrk, predsjednik Udruženja obrtnika Ante Golić, gradonačelnik Požege Darko Puljašić i njegov zamjenik Ferdinand Troha, kojima se pridružio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević podijelili građanima 1.000 porcija ukusnog perkelta od soma i kajganu sa srimušem i tartufima.

- Grad Požega sa svojim obrtnicima za ovaj veliki blagdan Uskrsa pripremio je jednu lijepu gestu i želi pomoći onima koji nemaju priliku da probaju ove delicije. To je sve naše domaće iz Slavonije. Na ovaj blagdan je prilika da svi budemo u ljubavi jedni prema drugima, da se družimo. Moramo svima pokazati da i ovdje u našoj županiji i Slavoniji ima uvjeta za život. Obišao sam i sve naše izlagače na sajmu, zaista ima prekrasnih domaćih proizvoda od kulena, suhomesnatih delicija, sireva, vina, rakije, meda, lješnjaka. Na taj način pokazujemo svoje bogatstvo koje Slavonija ima, no mi se tome moramo ponositi i prodavati. Svim sugrađanima, Požežankama i Požežanima čestitam Uskrs – rekao je gradonačelnik Puljašić.
- Obrtnička komora evo već petu godinu za redom, po našem obećanju za Veliki petak priprema posna jela i počasti građane Požege. Tako isto organiziramo i za Badnjak. Pripremili smo tisuću porcija ovih posnih jela – istakao je predsjednik Bilobrk i otkrio tajnu ukusnog perkelta od soma. U umak ide rajčica i vino, dinsta se iskošteni som, začini solju i paprom, te služi uz široke rezance ili tijesto. Obavezno ga treba zaliti i sa malo vina. Za kajganu se prvo dinstaju listovi srimuša, na to dodaju tučena jaja, začini i na kraju tartufi.