Petak, 19 Travanj 2019 09:34

Priopćenje iz policije vezano za nadolazeći produženi vikend

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Pred nama su uskrsni blagdani, a za trajanja istih povećava se i gustoća prometa, zbog čega raste i rizik od događanja nesreća. Osim domaćih vozila u gradovima, očekuje se i dolazak većeg broja osoba iz inozemstva.

U gradovima Pakracu, Lipiku, Požegi, Pleternici u Kutjevu zbog velike frekvencije motornih vozila, ali i većeg broja pješaka i vozača bicikala, moguće je povremeno sporije odvijanje prometa. Najveće prometne gužve događati će se u blizini velikih trgovačkih centara, a posebice će biti izražene tijekom poslijepodnevnih sati 19. i 20. travnja, kada će građani obavljati posljednje pripreme za predstojeći blagdan, te tijekom poslijepodnevnih sati 22. travnja.

Stoga molimo sve sudionike u prometu za strpljenje, a prema potrebi policijski službenici će vršiti regulaciju prometa, te je potrebno postupati sukladno njihovim znacima i povećati međusobnu toleranciju i uvažavanje između svih sudionika.

Sve vozače molimo da ne konzumiraju alkohol ako namjeravaju upravljati vozilom, da poštuju postojeća ograničenja brzina kretnja, ne pretječu i ne obilaze druge sudionike u prometu na nepreglednim mjestima i poštuju prometna pravila kojima se određuje prednost prolaska vozila. Također, vozače podsjećamo da su dužni propustiti pješake koji se kreću ili stupaju na obilježeni pješački prijelaz.

Ujedno, upozoravamo građane da prilikom odlaska u kupovinu i na misna slavlja, ne ostavljaju torbice, mobitele, novčanike i slične predmete na vidljivim mjestima u vozilima kako ne bi došlo do provale u automobile i otuđenja spomenutih predmeta.

Kako bi se tijekom predstojećeg uskrsnog vikenda spriječilo događanje prometnih nesreća i stradavanje osoba u prometu na cestama, Policijska uprava požeško-slavonska će i tijekom vikenda, od 14 sati u petak, 19. travnja, do 7 sati u utorak, 23. travnja,  provoditi pojačani nadzor prometa.

Uz opće pojačane mjere nadzora, a u koordinaciji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom, na području PP Pakrac u noći sa subote na nedjelju 20./21. travnja 2019., provest će se koordinirana preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora sudionika u prometu, usmjerena na utvrđivanje prisutnosti alkohola, droga i lijekova u organizmu vozača sudionika u prometu.

Sretan, siguran i nadasve miran Uskrs želi vam Policijska uprava požeško-slavonska.