Četvrtak, 18 Travanj 2019 19:48

Educirali građane o novim mogućnostima i potrebama odvajanja otpada

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

TRADICIONALNO DRUŽENJE POVODOM USKRSNIH BLAGDANA NA TRŽNICI ORGANIZIRAO KOMUNALAC POŽEGA - 

POŽEGA - Tradicionalno ususret velikim blagdanima požeška komunalna tvrtka Komunalac Požega organizira na zelenoj tržnici druženje s građanima. Na taj način popularizira se kupovina građanima Požege na zelenoj tržnici kojom gospodari Komunalac, a na kojoj svoje domaće proizvode, povrće, voće i ostalo prodaju OPG-i i domaći proizvođači. Domaća hrana kojoj se zna porijeklo i odakle dolazi, danas sve više ima na važnosti.

Uz promociju zelene tržnice građanima su djelatnici Komunalca Požega prezentirali novine, mogućnost recikliranja otpada u reciklažnom dvorištu, te potrebe za odvajanjem otpada na nekoliko vrsta u svojim domaćinstvima i na taj način smanjenje količina komunalnog otpada koji će se plaćati.

- Ovdje na našoj tržnici promoviramo ono što nam je vrlo važno, a to je odvajanje otpada. Vrlo brzo sa radom počinje i naše reciklažno dvorište u kojemu će građani moći odlagati čak 34 vrste otpada, koje će se sigurno zbrinuti i nekome postati potrebna sirovina. Poručujem građanima da nemaju više niti jedan razlog da sve bacaju u smeće, nego na predviđena mjesta i to sve besplatno. Komunalac i grad Požega će zajedno još ove godine nabavite i žute kante za odvojeno prikupljanje plastike – istakao je gradonačelnik Darko Puljašić, koji dodaje da se na taj način svim građanima omogućuje da budu savjesni ali i da čuvaju svoju okolinu i osiguraju si zdrav život bez otpada. - Ono što smo naslijedili od svojih djedova i baka moramo sačuvati za svoju djecu i buduća pokoljenja. Zdravi grad i očuvana priroda je kapital koji moramo sačuvati.

- Skrećemo pozornost svim građanima da uoči Uskrsa i uskršnjih blagdana posjete našu tržnicu, gdje imaju veliku ponudu naših domaćih proizvođača. To je svakako zdrava hrana, koja vrlo malo putuje od mjesta gdje je rasla i nastala, pa do potrošača – istakao je direktor Komunalca Anto Bekić, koji je najavio u svibnju otvaranje reciklažnog dvorišta gdje će građani moći dovesti sav otpad iz svojih kućanstava s kojim do sada nisu znali gdje bi ga deponirali ili odložili, a da time ne ugroze nikoga, pa ni prirodu i svoj okoliš. Za sve građane dijelili su brošure o potrebnim postupcima s otpadom i njegovim razdvajanjem, prikupljanjem i recikliranjem.