Subota, 13 Travanj 2019 10:12

Održano županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2019“

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

DOMAĆIN OVOGODIŠNJEG NATJECANJA PONOVNO JE BILA OSNOVNA ŠKOLA "IVAN GORAN KOVAČIĆ" IZ VELIKE - 

VELIKA - U prostorijama Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Velikoj  provedeno je županijsko natjecanje učenika „Sigurno u prometu 2019“.
Na natjecanju su sudjelovale ekipe učenika Osnovne škole Dragutina Lermana iz Brestovca s mentorom Marijom Mostarkićem, Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, iz Velike s mentorom Josipom Ševkušićem koji je i predsjednik Županijskog povjerenstva za provođenje natjecanja, Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ iz Požege s mentorom Franjom Kvesićem, Osnovne škole Stjepana Radića iz Čaglina s mentorom Markom Zelenikom i Osnovne škole Antuna Kanžlića iz Požege s mentoricom Renatom Marinić. Ekipe su se sastojale od dvije djevojčice i dva dječaka, u dobi od 12 godina.
Natjecanje se provodilo u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila, te upravljanja biciklom. Provjeru znanja prometnih propisa i sigurnosnih pravila proveli su djelatnica HAK-a i djelatnik Auto kluba Požega, dok su policijski službenici pomogli u provođenju natjecanja iz vještine upravljanja biciklom.
Svi učenici pokazali su solidnu razinu znanja o prometu, ali neki među njima ipak su u tome bili nešto uspješniji pa su tako u ekipnoj kategoriji prvo mjesto osvojili učenici Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike, drugo mjesto učenici Osnovne škole Stjepana Radića iz Čaglina, treće mjesto učenici Osnovne škole Dragutina Lermana iz Brestovca, četvrto mjesto učenici Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ iz Požege i peto mjesto učenici Osnovne škole Antuna Kanžlića iz Požege.
  
Među djevojčicama najuspješnije su bile:

mjesto  - Ana Martinaš, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ Velika,

mjesto – Dana Damjanović, Osnovna škola Stjepana Radića Čaglin,

mjesto – Helena Draguljić, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ Velika.

Od dječaka najuspješniji su bili:

mjesto – Matej Kukić, Osnovna škola Stjepana Radića Čaglin,

mjesto – Roko Vidović, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ Velika.

mjesto – Andrija Razum, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ Velika.

Najuspješnijim učenicima su uručena priznanja, dok su mentorima, organizatorima kao i policijskim službenicima uručene zahvalnice za pomoć u sudjelovanju i organizaciji.
Prvoplasirana i drugo plasirani kod djevojčica i dječaka sudjelovat će na državnom natjecanju „Sigurno u prometu 2019“, koje se ove godine održava u Zadru.