Petak, 05 Travanj 2019 10:08

Među 18 finalista najsretniji Marijan Budimir dobio nagradu 3.000 kn

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ZAVRŠIO NATJEČAJ „PUŠENJE ODBACI, LOVU NABACI“ - 

PODIJELJENO JOŠ 9 NAGRADA PO 750 KUNA I UTJEŠNE NAGRADE ZA SVE FINALISTE 

POŽEGA – Po peti puta Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije proveo je jedinstvenu javno zdravstvenu akciju u Republici Hrvatskoj. To je svakako natječaj „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ u kojemu sudjeluju svi zainteresirani građani Požeštine koji žele ostaviti pušenje.

- Natječaj je započeo 6. ožujka i trajao je punih trideset dana. Na samom početku prijavilo se 32 kandidata, no do kraja natječaja ostalo je 18 kandidata. Oni će sada svi proći test kojim će se dokazati da nisu u međuvremenu pušili, a svih 18 kandidata ulaze sa svojim brojevima u izvlačenje najsretnijeg koji će dobiti novčanu nagradu od 3.000 kuna. Izvući ćemo još 9 dobitnika nagrada druge vrste koje iznose 750 kuna. Svi ostali finalisti dobit će utješne nagrade – istakla je Jasmina Kovačević, dr. med. spec. javnog zdravstva.

Svima koji su se uključili u ovu akciju za smanjenje broja pušača, a posebno ovima koji su izdržali i ušli u samo finale natječaja „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ čestitao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević, dr. vet., koji je istakao da po njihovim podacima većina koja je sudjelovala u akcijama prošlih godina nije kasnije nastavila pušiti, nego su ostali nepušači. Upravo je i to dokaz samog cilja ove akcije i samog natječaja da se potakne pušače na prestanak pušenja i promociju zdravih životnih odabira.

Najsretniji od svih finalista bio je Marjan Budimir iz Požege koji je prvi izvučen iz kristalne zdjele i tako dobio novčanu nagradu u iznosu od 3.000 kn. – Ja sam se i prije natječaja sam odlučio da ću prestati pušiti, a kad je izašao natječaj prijavila me je kćerka. Nisam ni znao za to, a saznao sam kada sam dobio poziv da se odazovem na prvi skup svih koji su se prijavili na natječaj. Nije mi to bilo teško, jer to je bila već moja odluka čvrsta, zbog svog zdravlja a i drugih stvari. Pušio sam punih 40 godina i sada se osjećam puno bolje, nema onih noćnih hripanja, kašljanja i u svakom slučaju imam ljepši život. Bez obzira na natječaj, jer to je samo poticaj, preporučujem svima da prestanu sa pušenjem, posebno mladima, da ostave pušenje dok je vrijeme i sačuvaju svoje zdravlje. Svaka pohvala Zavodu za javno zdravstvo što provodi ovu akciju – istakao je pobjednik natječaja Budimir, koji ističe i da mu je financijski sada lakše, a kad pomisli, zna da je do sada spalio bar jednog Mercedesa.