Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Travanj 2019 10:06

U međunarodnom projektu sudjelovala i čaglinska škola

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ČAGLIN - Na Međunarodni projekt pod nazivom Innovate Your Dreams 2019. (u slobodnom prijevodu  Ostvari/slijedi svoje snove) prijavilo se 2000 škola iz 55 država, s 4 kontinenta. Oko 100.000 učenika je u vremenu od 14.1.2019. do 11.3.2019. godine svaki tjedan sudjelovalo u rješavanju različitih zadataka. Kroz tjedne zadatke učenici su razgovarali, promišljali, crtali, pisali, izrađivali makete i još puno drugih stvari na temu kako oni zamišljaju svoju budućnost.

Projekcija je kako će za 20-ak godina na svijetu postojati različiti novi poslovi, o kojima još niti ne promišljamo. A mnogi sadašnji poslovi će nestati ili biti zastarjeli. Svaki tjedni zadatak imao je svoj naslov. Na kraju je trebalo napisati zaključak o svemu što su učenici napravili, a imali su i obvezu svaki tjedni zadatak poslati koordinatoru grupe i idejnom začetniku Projekta.

Učenici Dana Damjanović, Marko Kuzmar, Vedrana Majetić, Lorena Švajda, Iris Šišić, Tea Topić i Marta Vidmar vrijedno su odrađivali tjedne zadatke. Mentorica je bila pedagoginja Ljiljana Đurđević. Na kraju su dobili certifikate za sudjelovanje u ovom Projektu koji je imao za cilj razmisliti i opisati poslove budućnosti, koje će moderne tehnologijae i kako promijeniti svijet.

- Veliko hvala na logističkoj podršci učitelju informatike Daliboru Kovačeviću, učiteljici engleskog jezika Mariji Kiralj i asistentu Robertu Garcu- istaknula je Ljiljana Đurđević, prof., pedagoginja škole.

                                                                              

Galerija slika