Utorak, 02 Travanj 2019 10:40

Na WorldSkills Croatia 2019. dvije srebrne i brončana medalja

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEŠKA OBRTNIČKA ŠKOLA SUDJELOVALA NA STRUKOVNOM NATJECANJU UČENIKA HRVATSKE - 

WorldSkills Croatia 2019. je najveće strukovno natjecanje učenika srednjih škola u ovom dijelu Europe. Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecali su se u više od 40 strukovnih disciplina. Prezentirali su znanja i vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka specifičnih za određeno zanimanje.

- Ponosni smo jer su učenici Obrtničke škole, Požega sudjelovali u čak 8 disciplina i na taj način uključili sve sektore za koje obrazujemo učenike u ovako veliko i važno natjecanje - istakla je ravnateljica Obrtničke škole Iva Šnajder.

Sudjelovali su: Stolarstvo - Marko Patajac, Izrada modnog proizvoda - Nada Marić i Valentina Popić, Modni dizajn i tehnologija - Karla Čevizović i Emanuela Zeba,

Arhitektonska tehnologija - Manuela Matković-Grgić, Zidarstvo - Ivan Gašparović i Luka Mijatović, Soboslikarstvo - Sebastijan Jakovljević, Poslovanje recepcije hotela - Valentina Barković, Ugostiteljsko posluživanje - Barbara Vidačić.

- Učenici su imali intenzivne pripreme i uložili su puno truda i vremena kako bi pokazali što bolje rezultate. U školu smo se vratili s osvojene 3 medalje: 2. mjesto u stolarstvu, osvojio je učenik Marko Patajac uz mentora Davora Krznarića. 2. mjesto osvojile su učenice Karla Čevizović i Emanuela Zeba u Modnom dizajnu i tehnologiji uz mentoricu Jelenu Grabusin. Osvojili smo i 3. mjesto u kategoriji Ugostiteljsko posluživanje sa učenicom Barbarom Vidačić uz mentora Zvonimira Škopeca – istakla je ravnateljica Šnajder.

Osim odličnih rezultata imali su čast i odgovornost biti škola domaćin u disciplini Modni dizajn i tehnologija. U okviru natjecanja škole domaćini trebali su osmisliti i aktivnosti za posjetitelje pod nazivom „Isprobaj svoju vještinu“ unutar kojih su posjetitelji, najvećim dijelom učenici osnovnih škola mogli isprobati svoje vještine kroz jednostavne praktične zadatke i radionice, te su imali priliku saznati sve informacije vezane za tekstilnu struku. Aktivnosti su uspješno i zanimljivo vodile učenice tekstilne struke Ana Čočić, Ivana Stipić, Martina Bubanj i Lucija Kundakčić.

Profesor Ivan Kovačević te profesorice Sanja Špehar i Vera Tomić Žager su bili članovi prosudbenih povjerenstava.

- Na natjecanju su predstavljeni i članovi tima koji je predstavljao Hrvatsku na europskom natjecanju „EUROSKILLS 2018.“ održanom u Budimpešti. Ponosni smo jer su dio tima bile i naše bivše učenice Tena Šumski i Lorena Conjar koje su zastupale Hrvatsku u disciplini Modna tehnologija , a proglašene su i najboljim predstavnicama naše zemlje – Best of Nation. Također, najavljen je „WORLDSKILLS 2019.“, svjetsko natjecanje u strukovnim vještinama koje će se održati u Kazanu . Tena Šumski ponovo je odabrana u hrvatski tim, te će se pripremati uz stručno mentoriranje prof. Vere Tomić Žager – zaključuje ravnateljica Šnajder.