Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 31 Ožujak 2019 09:23

Počeo projekt "Nogomet u škole"

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

U OSNOVNOJ ŠKOLI DRAGUTINA LERMANA U BRESTOVCU - 

BRESTOVAC - Učenici nižih razreda OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu pod vodstvom učitelja TZK-a Albinka Bagarića sudjeluju u projektu Nogomet u škole koji provodi Hrvatski nogometni savez u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom. Održan je prvi pokazni trening za učenike. Učenici trećeg i četvrtog razreda sudjelovali su na treningu, dok su učenici prvog i drugog razreda pratili trening. Pod vodstvom učitelja TZK-a Albinka Bagarića i učitelja Marka Petrovića, a pod budnim okom koordinatora HNS-a Danijela Šundalića učenici su uživali u nogometnom treningu počevši s zagrijavanjem i razgibavanjem, preko nogometnih elemenata, sve do same igra nogometa. Također treba istaknuti kako su polovinu sudionika treninga činile djevojčice koje su se u toj ulozi odlično snašle.

Glavni su ciljevi projekta "Nogomet u škole" uključiti učenike u dodatne sportske aktivnosti, ostvariti suradnju i povezivezati škole s lokalnim nogometnim klubovima i obratno, razvoj i promidžba grassroots nogometa – „nogometa za sve“ bez obzira na znanja, sposobnosti, dob, spol, vjeru, rasu ili socijalnu pozadinu te edukacija profesora TZK-a. Kao sekundarni ciljevi projekta navodi se unaprjeđenje uvjeta za provedbu TZK-a u školama, razvoj i promidžba školskog nogometa, razvoj i promidžba ženskog nogometa, povećanje interesa djece za nogometom i povećanje ukupnog broja registiranih igračica i igrača do 12 godina.

Ciljane skupine su učenici osnovnih škola i njihovi roditelji, učitelji te profesori TZK-a, a projekt će se provoditi u ožujku 2019. godine u 23 osnovne škole iz 21 županije RH. Programski sadržaji projekta će se odvijati tijekom 2. polugodišta školske godine 2018./2019. u trajanju od 4 mjeseca do kraja školske godine. HNS će delegirati koordinatore koji će davati upute voditeljima o provedbi projekta te nadzirati provedbu aktivnosti. Koordinator HNS za našu županiju je Danijel Šundalić – koordinator regije Istok. Voditelji projekta jednom će mjesečno održati aktivnosti koji će uključivati učenike koji pohađaju Univerzalnu sportsku školu, ali i svu drugu djecu iste škole od 1. – 4. razreda. Obaveza škole je da u nogometne aktivnosti uključiti što više djevojčica (cca. 50% sudionika su djevojčice). Svakako treba obratiti pozornost na djecu s teškoćama u razvoju za koje će se organizirati odgovarajuće nogometne aktivnosti uz odgovarajući nadzor radi lakše integracije među vršnjake.

Galerija slika