Srijeda, 27 Ožujak 2019 09:48

Kamere stižu i u našu županiju, provjerite gdje

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

DILJEM HRVATSKE POSTAVLJAJU SE NOVE KAMERE ZA NADZOR BRZINE - 

Ministarstvo unutarnjih poslova planira u ovoj i idućoj godini na 150 lokacija u svim hrvatskim županijama postaviti infrastrukturu za korištenje ukupno 75 fiksnih uređaja za mjerenje brzine. Tako će do kraja godine biti postavljeno 122 kućišta po cijeloj Hrvatskoj u koja će se premještati 59 kamera za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica (ANPR).

Kamere će se seliti ovisno o sigurnosnoj situaciji, a prazna kućišta imat će preventivnu funkciju. Bit će raspoređene na 17 policijskih uprava, osim prometnica na području Policijske uprave zagrebačke, primorsko-goranske i karlovačke, gdje su još prije postavljene.

Tako će biti ispunjen lani potpisan 53 milijuna kuna vrijedan ugovor o nabavi uređaja za mjerenje brzine, a koji, osim fiksnih kamera, podrazumijeva i nabavku 50 stacionarnih uređaja za mjerenje brzine na tronošcu te 100 ručnih uređaja. 
Što se pak tiče fiksnih kamera, one imaju mogućnost snimanja brzine najmanje šest vozila koja se istodobno nalaze u zoni nadzora, a brzina koju “love” ide od 30 do 250 kilometara na sat. Snimaju u najmanje dva vozna traka i u oba smjera. Ormarići u koje se pohranjuju kamere, a koji se najčešće montiraju na stupove javne rasvjete, otporni su na metke, trpe iznimno niske i iznimno visoke temperature, a u sebi imaju računalni sustav spojen na MUP-ovu bazu.

Kamere za nadzor brzine stižu i u Požeško-slavonsku županiju i to na sljedeće lokacije:

  1. BRESTOVAC, Požeška 80 (D51)
    2. EMINOVCI, Vukovarska 97 (D51)
    3. PLETERNICA, Ulica bana Josipa Jelačića nasuprot kbr. 129 (D38)
    4. PAKRAC, Aleja kestenova nasuprot kbr. 20 (D5)