Srijeda, 20 Ožujak 2019 12:59

Najavljeni 37. Papučki jaglaci za nedjelju 24. ožujka

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

HPD SOKOLOVAC POŽEGA PONOVNO ORGANIZIRA JEDNU OD NAJVEĆIH PLANINARSKIH MANIFESTACIJA

POŽEGA – Hrvatsko planinarsko društvo „Sokolovac“ iz Požege najavilo je svoju tradicionalnu i najveću planinarsku manifestaciju 37. „Papučke jaglace“. Pohod brojnih planinara i planinarskih društava iz cijele Hrvatske i susjednih država održat će se u nedjelju 24. ožujka s polaskom ispred Planinarskog doma Lapjak u Velikoj. Okupljanje je već od 8 sati a polazak na čak 5 planinarskih staza kreće od 9 sati sa vodičima. Staze su prilagođene mogućnostima planinara i traju od 3 sata, kao što je Staza jaglaca ili Trišnjica, pa do 6 ili 7 sata hoda kao staza Mališčak, Češljakovački vis i Jankovac. Očekuju se velike grupe na svim stazama, koje se onda zbog velikog broja hodača mogu vremenski i produžiti u trajanju hodanja.

Za sve planinare domaćini su priredili na početku osvježenje s čajem i pecivima, a na povratku tri vrste jela, grah, čobanac i čevapčiće po popularnim cijenama. Za ručak se moraju napraviti rezervacije prije odlaska na pohode. Staze su osigurane za hodače a pripomoći će planinarski vodiči iz požeškog i veličkog društva te veći broj pripadnika HGSS stanice Požega.

U organizaciju je uključen i kao domaćin TZ općine Velika, koja podržava planinare Sokolovca, očekuju dobro vrijeme i žele dobrodošlicu velikom broju planinara. Da pohode 37. Papučke jaglace u što većem broju pozvao je predsjednik HPD Sokolovac Predrag Livak, planinarska, ali i sportska društva, osnovne i srednje škole i sve ostale koji vole prirodu i proljeće, koje uvijek kreće s Papučkim jaglacima.