Utorak, 19 Ožujak 2019 09:11

Uz prijatelje prikupljali sredstva za odlazak na natjecanja mladih džudaša

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

JUDO KLUB „JUDOKAN“ POŽEGA ORGANIZIRAO DONATORSKU VEČER - 

POŽEGA – Najstariji i najtrofejniji klub u Požegi svakako je Judo klub „Judokan“ koji već nekoliko decenija obrazuje i educira mlade ljude u ovoj borilačkoj vještini. Uz svoj veliki Međunarodni judo turnir, natjecatelji s vrijednim trenerom Danetom Milobarom putuju gotovo svakog tjedna na natjecanja, kako po Hrvatskoj, još tako više po susjednim i daljim europskim državama. Uvijek se vraćaju sa tih međunarodnih natjecanja s pregršt medalja i iskazuju uspjeh, što je svakako zasluga i truda trenera i rukovodstva kluba, ali i talenta i vrijednog rada mladih džudaša. No sva ta putovanja uvijek su spojena s potrebnim sredstvima za putovanja i boravak, uplatu kotizacija, troškovima natjecanja. Da bi skupili dodatna sredstva Judo klub Judokan već tradicionalno organizira i svoje Donatorske večeri na kojima uz prijatelje prikupljaju sredstva za rad kluba.

Dobrodošlicu svima je poželjela predsjednica kluba Irenka Milobara, zahvalivši se gradu Požegi i Požeškom sportskom savezu na financijskoj i drugoj potpori koju „Judokan“ dobiva niz godina i bez koje ne bi mogao funkcionirati. – Ovu donatorsku večer organiziramo upravo za vas naše prijatelje koji nam u našem radu pomažete. naša djeca su i danas bila na natjecanju na Međunarodnom turniru Turopoljska frka u Velikoj Gorici, od kuda su se vratili s osvojenim najboljim mjestima. Upravo zbog njih, zbog njihovih uspjeha organiziramo ovu večer da bi prikupili dodatna sredstva koja nam nedostaju za više treniranja, za naše nastupe na turnirima i putovanja.

Ove godine svoju Donatorsku večer organizirali su u dvorani u Lipi na kojoj su imali stotinjak posjetitelja, prijatelja kluba i onih koji klub pomažu. Uz goste iz prijateljskih džudo klubova Ozren iz Doboja i Jigoro iz Kutjeva i Čaglina, nazočili su tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović i zamjenik požeškog gradonačelnika Mario Pilon.

- U ime požeškog gradonačelnika Darka Puljašića i svoje ime mogu vam samo čestitati na dosadašnjem velikom uspjehu, te najaviti da će gard Požega i nadalje davati potporu ovom klubu, ovim mladim džudašima koji vrijedno treniraju i još vrednije nastupaju i bore se za klub i naš grad. Grad Požega to prepoznaje, čestita vam na vašem radu i želi još više uspjeha i medalja u budućim natjecanjima – rekao je dogradonačelnik Pilon.

Uz veselu glazbu, posjetitelji su se zabavljali i s tombolom, od koje je prihod također išao u svrhe financiranja kluba i natjecanja.