Nedjelja, 17 Ožujak 2019 10:31

Za 40 godina rada u DVD-u nagrađeni Josip Ašenbrener i Nediljko Nenadić

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

126. REDOVNA IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD KUTJEVO - 

KUTJEVO – Središnje je to vatrogasno društvo grada Kutjeva, a i jedno od starijih društava na području Požeštine, koje je prošle godine proslavilo veliku obljetnicu 125 godina postojanja i rada. DVD Kutjevo broji 109 članova a u organizaciji ima 28 operativnih vatrogasaca, 40 izvršnih članova, 18 članova vatrogasne mladeži, 7 članova vatrogasnog podmlatka, 15 pričuvnih članova i 1 vatrogasni veteran. Ima i dobru strukturu vatrogasnih zvanja, jer konstantno radi na edukacijama i usavršavanju vatrogasaca: 1 viši vatrogasni časnik 1. klase, 1 počasni viši vatrogasni časnik, 3 počasni vatrogasni časnik, 1 viši vatrogasni časnik, 8 vatrogasnih časnika 1. klase, 1 vatrogasni časnik, 20 vatrogasnih dočasnika 1. klase, 8 vatrogasnih dočasnika, 15 vatrogasaca 1. klase, 16 vatrogasaca i 6 vatrogasaca bez ispita.

Tijekom prošle godine imali su ukupno 11 požara, 8 na građevinama, 1 u prometu i 2 na otvorenom prostoru, 11 tehničkih intervencija od kojih 6 u prometu ali i 91 ostalih aktivnosti. - Poseban naglasak dajemo radu s mladeži, kao i provedbi preventivnih mjera, aktivnom sudjelovanju u društvenim zbivanjima u našem gradu i redovitom održavanju vatrogasnih vježbi. Programom smo predvidjeli provođenje niza radnji u cilju unapređenja protupožarne preventive i smanjenja potreba za djelovanje operative, kao i sprječavanja ili smanjenja eventualnih šteta. Važna karika u tom nastojanju je osposobljavanje i opremanje operativnih članova odgovarajućom osobnom i skupnom zaštitnom opremom – istakao je predsjednik DVD Josip Ašenbrener, dodajući da je njihova muška ekipa mladeži ostvarila plasman na 13. državno vatrogasno natjecanje, gdje su zauzeli 25. mjesto od 57 ekipa iz cijele Hrvatske. Proveli su i veliku združenu vatrogasnu vježbu na Trgu Graševine, gdje je sudjelovalo svih 7 DVD-a s područja grada Kutjeva, sa 9 vatrogasnih vozila i 37 vatrogasaca.

Podršku u radu DVD-u dali su zamjenik župana za gospodarsku djelatnost Željko Jakopović, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Ribičić, predsjednik VZŽ Željko Petrović, zapovjednik VZŽ Josip Ugrin, te predstavnici 20-tak prijateljskih DVD i udruga s područja grada Kutjeva.

Godišnje Skupštine su i prigoda da se nagrade zaslužni pojedinci, tako su Vatrogasnu spomenicu za 20 godina aktivnosti dobili: Marija Ašenbrener, Anita Ašenbrener, Damir Vidić, Josip Štivić, Franjo Ašenbrener. Za 40 godina aktivnosti Vatrogasnu spomenicu dobili su Josip Ašenbrener i Nediljko Nenadić. Srebrne vatrogasne medalje dobili su Nediljko Nenadić i Stanislav Šveiger. Zlatne vatrogasne medalje dobili su Tomislav Posedi i Stjepan Cvitović.