Petak, 08 Ožujak 2019 11:06

Svakoj vozačici cvijet, reflektirajući prsluk i edukativni materijali

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PREVENTIVNA AKCIJA PU POŽEŠKO-SLAVONSKE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ŽENA - 

POŽEGA – Povodom Međunarodnog dana žena Policijska uprava Požeško-slavonska provela je preventivnu akciju u prometu, na Trgu sv. Trojstva u Požegi. Akciju su proveli zajedno s HAK-om, a zajednički su svim vozačicama koje su zaustavljene u prometu sa svojim automobilima, darivali uz čestitke cvijet, reflektirajući prsluk koji se koriste kada vozač mora izaći iz automobila na prometnoj površini i edukativne materijale.

- Ovo je bila naša preventivna akcija, a svim vozačicama uz čestitke prometni policajci poželjeli su dugu i sretnu vožnju bez prometnih prekršaja i prometnih nesreća – istakla je glasnogovornica PU Nikolina Janković, koja je na upit novinara tko su više prekršitelji, muškarci ili žene, odgovorila da su ipak u većem broju muškarci.

Sve vozačice su nakon zaustavljanja od strane policijskih službenika mislile da su načinile neki prekršaj, pa su dosta bojažljivo izlazile iz vozila i pružale svoje dokumente, no kada su vidjele cvijeće i dobile čestitke sve su otišle nasmiješenih lica.