Utorak, 05 Ožujak 2019 09:40

Educiraju se i vježbaju kako bi bili što spremniji za različite intervencije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKI HGSS -

POŽEGA - Stalnu edukaciju i provođenje različitih vježbi provode požeški HGSS-ovci kojima se priključe i kolege iz susjednih gradova. Sve te edukacije i vježbe imaju za cilj primijeniti stečena znanja pri različitim intervencijama i pomoći unesrećenim osobama.

Ovih je dana održana u prostorijama HGSS-a Požega relicenca prve pomoći za pripadnike HGSS stanica Orahovica i Požega. Relicenci su pristupilo 22 člana, a njihovo znanje provjeravala su dva HGSS instruktora.

Nakon uvodnih riječi instruktora, krenulo se s vježbama po radionicama, a nakon vježbi instruktori su pripremili nekoliko težih scenarija kako bi iz kandidata izvukao maksimum te tako način što kvalitetnije pripremili za moguće akcija spašavanja. Uvježbavale su se tehnike brzog pregleda unesrećenog, saniranje i imobilizacija raznih ozljeda kao i ponavljanje pružanja prve pomoći u raznim situacijama.

-Pred nama je najveća slavonska planinarska manifestacija ”Papučki Jaglaci” na kojoj se očekuje veliki broj planinara pa se HGSS ozbiljno priprema za osiguranje – ističu požeški HGSS-ovci.