Utorak, 05 Ožujak 2019 09:35

Čekaju saniranje doma kojega oštećuje obližnji potok, a uredit će i njegovu okolinu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO BIŠKUPCI -

BIŠKUPCI - Imamo 27 aktivnih i 20 izvršujućih vatrogasaca, te 70 podupirajućih članova i 27 uzrasta djece i mladeži, a kroz proteklu godinu imali smo tri intervencije, te desetak radnih akcija na uređenje spremišta i doma – kazao je u izvješću o radu na 68. godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biškupci dozapovjednik Damjan Galojlić i dodao da su uključeni u sve aktivnosti toga kraja. Izvješća su prihvaćena, kao i planovi za ovu godinu.

-Potok koji teče uz temelje doma oštećuje taj objekt pa ga moramo sanirati, zatim izmijeniti krovište na starom dijelu zgrade, asfaltirati parkiralište i ugraditi hidrant – najavio je u planu za ovu godinu predsjednik DVD Biškupci Mihael Ivanović. Uz to nabavit će dio zaštitne odjeće.

-Ponosni smo na vatrogastvo naše županije i na vaš rad tako da ćemo i ubuduće davati potporu takvim aktivnostima – rekao je pozdravljajući skup Željko Obradović, izaslanik požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića. Rad je pozdravio i Tomislav Ašenbrener, član županijskog zapovjedništva, a u dijelu skupštine pridružio se i Željko Petrović, županijski vatrogasni čelnik.

-Općina vodi brigu o imovini, a vi dajete veliki doprinos, tako da ćemo naći rješenja za potrebe koje ste planirali jer vi dobivena sredstva dobro iskoristite – istakao je načelnik općine Velika Vlado Boban. Tu je bila i predsjednica Općinskog vijeća Antonija Pavlović.
Spomenicu za 30 godina u vatrogastvu primio je Ivica Samardžija, te za 20 godina Mijo Samardžija i Karlo Dvoraček.

Brončane vatrogasne medalje su dobili Zdenko Damljanović i Damir Pačić, zatim brončane plamenice Valerija Galojlić i Stjepan Štivić, srebrnu plamenicu Ivica Ivanešić, te zlatne plamenice Vinko Jagečić, Antun Petrović i Alojzije Ivanešić.

Tijekom zajedničkog ručka i druženja nastupio je City band iz Nove Gradiške pod ravnanjem Zlatka Grganića.