Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 16:51

Za predsjednika je ponovno izabran Anto Bekić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IZBORNA SKUPŠTINA DRUŠTVA ENERGETIČARA POŽEGA - 

POŽEGA - Prošlog petka u krčmi Zlatni lug održana je izborna skupština Društva energetičara Požega. Minutom šutnje na početku skupštine odana je počast pokojnim članovima društva energetičara, a posebno nedavno preminulom dugogodišnjem predsjedniku Dragi Duvnjaku, koji je bio jedan od glavnih pokretača Društva energetičara nakon ratnih godina.

Na skupštini je bilo prisutno 75 članova Društva. Izvješćem o radu društva prisjetili su se aktivnosti u prošloj godini od kojih su bitnije bile jednodnevna ekskurzija u travnju u TE-TO Sisak nazivne proizvodnje 650 MW električne snage i 50 MW toplinske snage za potreba grijanja grada Siska. Dvodnevna ekskurzija bila je organizirana krajem rujna gdje su posjetili centar gospodarenja otpadom Mariščina nedaleko Rijeke, prvi takav centar u RH koji omogućuje prihvat sortiranog i nesortiranog otpada, mehaničko-biološku obradu otpada, odlaganje ostatnog dijela sa što manjim udjelom organske tvari, smanjenje količine otpada na manje od 35% ulazne mase, obradu tekućih i plinovitih ostataka na odgovarajućim instalacijama i obradu neopasnog industrijskog otpada. Dnevni kapacitet obrade otpada projektiran je na 300 t, dok se u ljetnim mjesecima zbog turizma ta brojka penje i do 600 t dnevnog otpada. 

Za predsjednika je izabran Anto Bekić, dosadašnji predsjednik, dok je za dopredsjednika izabran dosadašnji dopredsjednik Dalibor Ivanović.

- Ove godine plan je organizirati tečajeve za energetska zvanja, organizacija stručnih predavanja s aktualnim temama iz energetike, obilazak rudnika i termoelektrane Ugljevik u BiH, obilazak HE Piva u Crnoj Gori te organizacija tradicionalnih susreta energetičara koji će se ove godine održati krajem svibnja na ranču Čondić u Kadanovcima. Sponzorima su uručena priznanja za doprinos radu Društva. Skupštini su bili nazočni i gosti iz Saveza energetičara Slavonije i Baranje iz Osijeka, Društva energetičara Belišće i Društva arhitektonskih i građevinskih inženjera i tehničara Požega – istaknuo je Mato Vuković, tajnik DE Požega.