Subota, 02 Ožujak 2019 11:53

Među 200 posjetitelja bala i 20-tak uzvanika iz požeških lovačkih društava

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ČLANOVI PET LOVAČKIH DRUŠTAVA PAKRAČKO-LIPIČKOG KRAJA ORGANIZIRALI 7. LOVAČKI BAL - 

LIPIK - Po sedmi puta lovci Lovačkih društava „Psunj“,“Košuta“ i „Fazan“ iz Pakraca, „Jelen“ iz Lipika te „Slavuj“ iz Gaja organizirali su zabavno-glazbenu večer nazvanu Lovački bal za svoje članove i prijatelje sa suprugama, a održan je prvi puta u novo otvorenom Restoranu „Vrata Slavonije“, smještenom uz lipičku ergelu konja.
Okupilo ih se 200, a gosti su im bili članovi Izvršnog odbora Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije na čelu s predsjednikom Brankom Bertelovićem, a tu je bio i predsjednik Gradskog vijeća Lipika Mladen Dolić.

- Do sada smo uspješno surađivali sa HPD „Sloga“ i bal je bio u njihovom objektu Hrvatskog doma, a sada smo malo promijenili lokaciju. Hvala svima na odazivu, a priredili smo obilje dobre zabave, nagradnih igara i tombolu vrijednu 24 tisuće kuna u kojoj svi dobivaju nagrade među kojima su i tri televizora – kazao je u pozdravnoj riječi predsjednik „Jelena“ Aleksandar Saša Terer, koji je uz Damira Grujića, predsjednika „Slavuja“ bio ključan za organizaciju priredbe protekle u izuzetno veselom raspoloženju sa mnogo pjesme i plesa posjetitelja.

Svi članovi lovačkih društava bili su odjeveni u svečane lovačke odore, a kako to već tradicija nalaže, društvo se zabavilo uz iznimno bogate tombole te nasmijalo uz zanimljive lovačke igre.

Primjerice igra „Princeze i vitezovi“ okupila je po jedan par iz svakog lovačkog društva. Muškarci su u vodoravnom položaju među koljenima držali metlu sa drškom ispred sebe, a žene na istom mjestu rolu toalet papira sa otvorom usmjerenim prema muškarcu udaljenom nekoliko metara. Pobjednik je bio lovnik „Jelena“ sa suprugom jer je on hodajući prema supruzi prvi ubacio držak metle u rupu na roli toalet papira.

Na meniju su bili lovački specijaliteti, dok su članovi društava za svoje stolove mogli donijeti suhomesnate proizvode i kolače. Domaćini su u dvorani postavili mini izložbe lovačkih trofeja i preparirane divljači. Za zabavni program bio je zadužen šesteročlani show band „Plava laguna“ iz Daruvara.