Ponedjeljak, 25 Veljača 2019 09:43

Ivan Mautner i Petar Devčić 40 godina aktivno u vatrogastvu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

68. REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD TRENKOVO -

TRENKOVO - Proteklog vikenda Dobrovoljno vatrogasno društvo Trenkovo održalo je 68. Redovnu izvještajnu skupštinu. Na skupštini su prisustvovali članovi DVD-a, gosti iz prijateljskih DVD-ova te predstavnici Vatrogasne zajednice Požeštine, DVD-a centar Velika, zamjenik načelnik općine Velika Ivica Potočanac i velički župnik Mario Sanić.

- Uz uključivanje u sve aktivnosti ovog mjesta, te na natjecanje u austrijskom Tirolu imali smo šest pumpanja vode iz objekata, jednu potragu za nestalom osobom u Golobrcima, jedan požar na dimnjaku, te nekoliko radnih akcija uključujući čišćenje crkvenog zemljišta - istakao je u izvješću predsjednik DVD Trenkovo Robert Karas te dodao kako je u planu za ovu godinu nabava vatrogasne opreme, uvježbavanje za natjecanja, osposobljavanje članova i žurna potreba za preuređenje vatrogasnog doma koji je trenutno u jako lošem stanju.

- Prošle godine nismo dobili sredstva za obnovu vatrogasnog doma jer smo bili 136 na listi, a samo prvih 80 je dobivalo sredstva iz EU fondova, ali ove godine smo iz općinskog proračuna odvojili dio sredstava za obnovu, tako da radovi kreću na proljeće, a gradit će se i kanalizacija u Trenkovu - rekao je zamjenik načelnika općine Velika Ivica Potočanac.

Ove godine spomenicu za 10 godina aktivnosti dobili su Željko Tubić, Mario Protić, Ivan Deša i Ivan Repinac, te za 30 godina Željko Pavković, a za aktivnost od 40 godina vatrogasnim veteranima proglašeni su Ivan Mautner i Petar Devčić.