Breadcrumbs

Srijeda, 13 Veljača 2019 17:38

Valentinovo i dan zaljubljenih proslavilo 90-tak „zlatnih parova“ uz svečani ručak i ples

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TRADICIONALNA 17. PROSLAVA VALENTINOVA ZA SVE BRAČNE PAROVE S 50 I VIŠE GODINA BRAKA -

POŽEGA – Grad Požega od 2003. godine organizira povodom Valentinova proslavu za sve bračne parove s područja grada i prigradskih naselja koji su obilježili 50 i više godina braka, „zlatnih parova“ koji su proslavili zlatni pir. Ove godine u Restoranu Sara u Babinom Viru okupilo se 90 „zlatnih parova“ na svečanom ručku, druženju uz zabavu i ples. „Zlatni parovi“ su to svakako zaslužili, jer ljubav i zajedništvo koje traje 50 i više godina zaslužuje poštovanje i razlog više za slavlje.

Domaćin ovogodišnjeg okupljanja za Valentinovo, bio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je na proslavu došao sa suprugom. Uz čestitke što su ustrajali u ljubavi i održali svoj brak i svakako zahvalu što su svoj život utkali u ovaj grad gradonačelnik Puljašić je darivao i svaki par s 200 kuna. Neka vam se nađe da svojoj boljoj polovici kupite cvijet. istakao je gradonačelnik Puljašić, zahvalivši svima što su se odazvali na ovaj Valentinovski susret. Grad Požega priredio je i svečani ručak uz glazbu i ples. Plesni podij je ubrzo bio pun čim je su zasvirali TS „Srce bećarsko“ ali i odmah poslije ručka, jer su ovi zlatni parovi sigurno željni plesa.

U razgovoru svi oni sa puno godina bračnog staža ističu da nema posebnog recepta za tako dugi bračni staž, nego uz ljubav koja je inicijator svega, pa i same bračne zajednice, godinama opstaje samo uz uzajamno poštovanje, toleranciju, razumijevanje, slogu i zajednički život je moguć. No sve su to neke druge generacije, koje su živjele u vremenima kada su rastave braka bile rijetkost, a danas je to sasvim drugačije, jer veliki broj se rastane u prvim godinama braka, a neki duži bračni staž ne doživi svaka treća bračna zajednica. Taj trend Hrvatske na žalost slijedi i Požeško-slavonska županija, koja ne zaostaje po razvodima brakova. Uskoro će obilježavanje „zlatnog pira“ ili 50 godina bračne zajednice biti rijetkost, te stoga tu dragocjenost i obitelj moramo čuvati i poticati, pa i ovakvim primjerima gdje lokalna zajednica proslavlja zajedno s „zlatnim parovima“ i ističe tu njihovu vrijednost.