Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 16:20

Proslavljena Gospa Lurdska i Međunarodni dan bolesnika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

EUHARISTIJSKIM SLAVLJEM U BOLNIČKOJ KAPELICI OPĆE ŽUPANIJSKE BOLNICE POŽEGA - 

POŽEGA - Tradicionalno euharistijsko slavlje u Bolničkoj kapelici Opće županijske bolnice Požega, o blagdanu Gospe Lurdske i Međunarodnog dana bolesnika, služio je mjesni biskup msgr. dr. Antun Škvorčević u suslavlju bolničkog dušobrižnika vlč. Dragoslava Kozića, kancelara Požeške biskupije vlč. Ivana Popića te katedralnog župnika Župe sv. Terezije Avilske vlč. Mladena Štivina.

Uz đakona na službi u katedralnoj župi sv. Terezije Avilske vlč. Mateja Filipovića te liječnika, medicinskih sestara i tehničara te drugog osoblja koje radi u požeškoj bolnici, na misnom slavlju je sudjelovao i ravnatelj požeške bolnice prof.dr.sc. Željko Glavić sa suradnicima kojemu se biskup zahvalio na gostoprimstvu i srdačnosti.

- Od srca vas pozdravljam na ovoj godišnji postaji našeg susreta, za blagdan Gospe Lurdske, kada ujedno slavimo i Međunarodni dan bolesnika. Želimo se zaustaviti pred onim što je Isus Krist danas učinio baš na razini i naše bolesti i ranjenosti. Njemu, njegovom djelu svim srcem je služila njegova Majka, Blažena Djevica Marija. Želimo se danas naći u krugu Isusa i Marije, povjeriti im našu prolaznost i ranjenost i sve ono što nosimo kao vlastitu nemoć. Postoje tjelesne nemoći ali i one duhovne, one se prelamaju kroz našu savjest koja je ranjena zlom. Trebamo svratiti pogled u dubinu našeg bića i povjeriti Isusu sve ono što je sebičnost ili zloća jer on to može izliječiti – rekao je u uvodu misnog slavlja biskup Škvorčević.

Euharistijsko slavlje pjevanjem je uveličao zbor katoličkih medicinskih sestara i tehničara kojima je biskup čestitao na njihovom danu jer je Gospa Lurdska njihova Nebeska zaštitnica. Članovima zbora koji djeluju u sastavu Katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji biskup je zahvalio što nastoje činiti.