Petak, 08 Veljača 2019 09:09

„Prevencija i alternativa“ u Osnovnoj školi „Antuna Kanižlića“

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Tijekom mjeseca veljače kontakt policajci Policijske postaje Požega u Osnovnoj školi „Antuna Kanižlića“ učenicima šestih razreda provode  predavanja u trajanju jednog školskog sata u sklopu projekta „Zajedno više možemo“ i njegove komponente „Prevencija i alternativa - PIA“.

Tako su danas kontakt policajci PP Požega Dario Tajzler i Ivan Puljašević u  okviru interaktivnog predavanja učenike 6. a  razreda upoznali o zaštitnoj ulozi policije,  što policija radi, vrstama policije i s radom pojedinih policijskih službi s posebnim osvrtom na rad i upoznavanje kontakt policajca kao prijatelja pomagača i upoznavanje s njegovim radom kako bi se učenicima približio rad policije radi izgradnje  odnosa povjerenja tijekom procesa odrastanja.

Učenici su se detaljnije upoznali s posljedicama zlouporabe droga i alkohola te drugim oblicima rizičnog ponašanja, posebice vandalizma i vršnjačkog nasilja gdje ih se zaključno usmjerilo da drogama i drugim rizičnim ponašanjima odlučno kažu NE jer za to uvijek postoji alternativa.

Zatim je djelatnica Obiteljskog centra požeško-slavonske županije gospođa Sonja Paprić učenike upoznala  s posljedicama ovisnosti i konzumiranja cigareta, alkohola i droga. O zabranama prodaje alkohola i cigareta, zabranama točenja i pijenja alkoholnih pića na javnim mjestima, kao i o kaznama za prekršitelje.

Svaki učenik je na kraju predavanja dobio edukativni  letak „Prevencija i alternativa 2“