Četvrtak, 07 Veljača 2019 10:02

Održana međuškolska natjecanja iz vjeronauka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KUTJEVO - U skladu s vremenikom natjecanja Agencije za odgoj i obrazovanje u organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije, Agencije za odgoj i obrazovanje te pojedine županije, održana su međuškolska natjecanja iz vjeronauka.

Nakon održanih školskih natjecanja 18. siječnja, na međuškolskoj razini natjecanja sudjelovalo je 48 škola s područja Požeške biskupije. Tema ovogodišnje vjeronaučne olimpijade je „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“.
S obzirom na šest županija koje ulaze u sastav Požeške biskupije domaćin natjecanja za Virovitičko-podravsku županiju bila je OŠ Vladimira Nazora u Virovitici, za Požeško-slavonsku županiju OŠ Zdenka Turkovića u Kutjevu te za Sisačko-moslavačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju OŠ Novska u Novskoj. Vjeroučenici škola s područja Brodsko-posavske županije sudjelovali su na natjecanju u OŠ „Đuro Pilar“ u Slavonskom Brodu, dok su vjeroučenici škola s područja Osječko-baranjske županije sudjelovali na natjecanju u OŠ Antuna Mihanovića u Osijeku.
U OŠ Zdenka Turkovića u Kutjevu natjecanju je pristupilo 11 škola: OŠ „Vladimir Nazor“, Trenkovo; OŠ Dragutina Lermana, Brestovac; OŠ Stjepana Radića, Čaglin; Katolička osnovna škola u Požegi; OŠ Zdenka Turkovića, Kutjevo; OŠ Dobriše Cesarića, Požega; OŠ Julija Kempfa, Požega; OŠ Vilima Korajca, Kaptol; OŠ fra Kaje Adžića, Pleternica; OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Velika te OŠ „Mladost“, Jakšić. Nakon provedenog natjecanja ekipa s najviše ostvarenih bodova bila je iz Katoličke osnovne škole u Požegi.

Najveći broj bodova između ekipa iz Požeške biskupije u Osijeku imala je OŠ kralja Tomislava iz Našica, a u Slavonskom Brodu OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške.

Image00014
Sljedeća razina vjeronaučne olimpijade je biskupijsko natjecanje koje će se održati 4. ožujka 2019. u Požegi. Kriterij za prolazak u sljedeći krug natjecanja je osvojeno prvo mjesto u svojoj županiji (regiji), a preostalih pet ekipa pozivaju se na natjecanje prema kriteriju izvrsnosti odnosno najvećeg broja ostvarenih bodova iz cijele Biskupije. S obzirom na navedene kriterije na biskupijsko natjecanje bit će pozvane ekipe sljedećih škola: OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške, OŠ „Davorin Trstenjak“ iz Čađavice, Katolička osnovna škola u Požegi, OŠ kralja Tomislava iz Našica, OŠ Josipa Kozarca iz Lipovljana, OŠ „Ljudevit Gaj“ iz Lužana, OŠ „Matija Antun Relković“ iz Davora, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Starog Petrovog Sela, OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva te OŠ „Matija Gubec“ iz Cernika.