Ponedjeljak, 04 Veljača 2019 10:55

Vatrogasci Orljavca nisu imali požara- naglasak dali na preventivni rad i nabavu opreme

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ORLJAVAC – Na 91. izvještajno-godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orljavac, kojom je predsjedavao predsjednik Josip Pavić, analiziran je rad u protekloj godini, te su prihvaćena izvješća i donijet program rada za ovu godinu.

- Ključna je u prošloj godini bila proslava 90 godina rada društva kada je otvoren preuređen vatrogasni dom kojega je obnovila općina Brestovac – kazao je podnoseći izvješće o radu Upravnog odbora i Zapovjedništva potpredsjednik DVD Orljavac Siniša Dragaš, te dodao da nisu imali protupožarnih intervencija pa su naglasak u radu dali na nabavu opreme i preventivni rad. Kupljene su radne odore, naprtnjače, zaštitne rukavice i drugo.

Danas DVD Orljavac ima 54 člana od čega je 32 operativnih, izvršnih i počasnih. U novom programu rada ističe se podmlađivanje društva, preventiva, stručno osposobljavanje, te održavanje objekata i opreme.

Za zamjenika predsjednika, zbog odlaska pojedinih ljudi na rad izvan ovog kraja,izabran je Siniša Dragaš, za zapovjednika Saša Bešlić i za tajnicu društva Ankica Dragaš.

-Sreća je da niste imali požara. Općina dosta ulaže u vatrogastvo pa su obnovljeni domovi u Jaguplijama, Ivandolu, Zakorenju i Orljavcu, a slijede radovi u Brestovcu – kazao je pozdravljajući skup predsjednik Općinskog vijeća Brestovca Tomo Vrhovac, a nazočio je i zamjenik općinskog načelnika Jozo Buće.

Uručene su zahvalnice i priznanja ovdašnjim vatrogascima za dugogodišnje aktivnosti u društvu.

- Vidljiv je nastavak dobrog rada što znači da ste prevladali ranije teškoće – istakao je pozdravljajući skup Drago Tus Sedlar, predstavnik VZ Požeštine i Vatrogasnog centra Brestovac.

Nakon skupštine tijekom druženja sudionika nastupio je glazbeni duo Majestic(Denis Strnak i Damir Peić).