Petak, 01 Veljača 2019 10:53

Voćku poslije kiše, petrolejsku lampu i druge Cesarićeve stihove pretočili u ples

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

SVEČANA PREZENTACIJA ŠKOLSKOG PROJEKTA „CESARIĆ U CESARIĆU“ U GRADSKOM KAZALIŠTU POŽEGA -

POŽEGA – U sklopu Školskog projekta „Cesarić u Cesariću“ već 14 godina učenici i učitelji OŠ Dobriše Cesarić Požega, zajedno stvaraju na temu stihova pjesnika Dobriše Cesarića. Svake godine to je jedna druga tema, od svjetlosti, glazbe, putopisa, likovnog izražavanja. Tako su prijašnjih godina, glazbu na stihove Cesarića obrađivali zajedno s požeškom Glazbenom školom, likovne radove radili zajedno s požeškom Udrugom PožArt, a ove godine s Plesnim studijom Marine Mihelčić, Plesnom radionicom Ilijane Lončar i Scenskim studijom ARTina sve su pretočili u ples i plesne koreografije.

Završnoj prezentaciji u Gradskom kazalištu Požega nazočio je veliki broj posjetitelja, najviše svakako roditelja učenika koji su sudjelovali u prezentaciji. Ravnateljici Zvjezdani Krip kao gošće su nazočile Kornelija Sabljak i Marija Samarđija, ravnateljice požeških OŠ. Sve točke od ukupno 18, izveli su sami učenici koji pohađaju OŠ Dobriša Cesarić, te kao dodatne aktivnosti sudjeluju u radu sva tri plesna studija. Koordinator završne svečanosti bila je Blanka Đimoti Zima, tehničku podršku dali su učenici Rene Todorović i Tomislav Balen, a odlično su vodili učenici Klara Janček i Marin Miletić.

Na najpoznatije pjesme kao što su Voćka poslije kiše, Povratak, Balada iz predgrađa, Kod vagona, Breze na ulici, Slavonija, Vagonaši i drugih pripremljene su koreografije i sljubljene sa stihovima i glazbom. Sve su to odlično izveli učenici uz pomoć svojih učitelja mentora i trenerica plesa, a u izvođenju točke Slavonija uključili su se i članovi KUD Požeška dolina Požega sa koreografijom Snježane Potočnjak.

Gotovo 90 minuta programa posjetitelji su popratili burnim pljeskom nakon svake točke, a za završetak druženja učenici i mentori Obrtničke škole Požega, ugostiteljskog smjera priredili su domjenak u Galeriji Ciraki.