Ispiši ovu stranicu
Utorak, 22 Siječanj 2019 09:54

Vincelovo za Krauthakera znači početak nove vinogradarske godine

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OBILJEŽIVANJE VINCELOVA KOD POZNATOG VINOGRADARA I VINARA VLADE KRAUTHAKERA U KUTJEVU -

KUTJEVO - Uvijek tradicionalno blagdan sv. Vinka i Vincelovo obilježava i najpoznatiji vinogradar i vinar iz Kutjeva Vlado Krauthaker, koji ovu proslavu održava sa svojim prijateljima, kolegama vinarima, kupcima i ljudima iz show biznisa iz cijele Hrvatske. Fešta i orezivanje prvih loza održano je u oglednom vinogradu odmah ispod vinskog podruma u kojemu Krauthaker uzgaja preko 20 vrsta vinske loze.

- Mi vinogradari s Vincelovom prvo razmišljamo o novoj godini, očekujemo da će biti bolja nego što je bilo prije i s tim željama čekamo berbu. Razmišljamo i razgovaramo o prošloj godini i onome što očekujemo. Razgovaramo i o puno različite problematike iz naše branše posebno o manjku marketinga iz naše djelatnosti koji nam nedostaje – ističe Krauthaker koji na svom Vincelovu uvijek ima nekoliko stotina gostiju iz cijele Hrvatske, posebno svojih kupaca iz Zagreba i s morske obale.
Sve je započelo Lijepom našom koju su u duetu otpjevali Boris Ćiro Gašparaca Požeški i Mirko Švenda Žiga. Blagoslov na vinograde, vinariju i sve okupljene na Vincelovu kod Krauthakera, dao je kutjevački župnik, vlč. Marijan Đukić, a prve loze su zarezali članovi obitelji Krauthaker, Grgić i ostali prijatelji. Vlado je zalio i trsove ali sa mladim vinima berbe 2018. godine, koja se smatra jednom od najuspješnijih berbi u zadnjih desetak godina, pa je svakako za poželjeti još jednu takovu berbu i ove 2019. godine.

Uz odlična i birana vina Vlado je za svoje goste pripremio desetak vrsta jela, od sarme, vinogradarskog ćevapa na ražnju, odojka, i drugih delicija. Već je nekoliko godina praksa da gosti iz dalmatinskog zaleđa donesu dobre pršute sušene na buri, a Dalmatinci donesi morskih plodova koje pripremaju za objed nakon blagoslova vinograda. tako se kod Vlade Krauthakera uvijek lijepo spaja i zeleno i plavo, Dalmatinci i Slavonci, njihove delicije uz dobru pjesmu, no sve ih je na okup zapravo dovelo najbolje Krauthakerovo vino.

Galerija slika