Ponedjeljak, 21 Siječanj 2019 14:22

Matu Veića iz Ruševa Večernji list nominirao za osobu 2018. godine

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Večernji list osmu godinu zaredom traži pojedinca po čijem ćemo radu i dostignućima pamtiti prošlu godinu. Među nominiranima za osobu godine 2018., našao se i Mato Veić, dobra duša iz Ruševa, o kojem smo pisali kada je požeškoj bolnici u prosincu prošle godine darovao sto tisuća eura za kupnju ultrazvučnog aparata

Uz Matu Veića nominirano je i četvero sportaša, dvojica poduzetnika, jedna znanstvenica, jedan književnik i demograf, piše večernji.hr. Jedno od njih osvojit će uglednu titulu Večernjeg lista, i to sportaši Marin Čilić, Luka Modrić i Sandra Perković, nogometni izbornik Zlatko Dalić, znanstvenica Željka Fuchs, poduzetnici Đuro Horvat i Matija Kopić, književnik Damir Karakaš, demograf Marin Strmota te naš dobri Mato Veić.

Na listi je, očekivano, najviše sportaša jer oni su u 2018. ostvarili rezultate kojima su ne samo oduševili i razveselili cijelu Hrvatsku nego su zadivili i cijeli svijet. Evo tko je sve nominiran za najveću medijsku nagradu.

Nikakvim novcem ne može se izmjeriti koliko su sportaši ali i drugi svojim ostvarenjima učinili za imidž i promociju svoje domovine u svijetu. Osobito se to odnosi na nogometnu reprezentaciju, koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila drugo mjesto i time ostvarila dosad najveći uspjeh hrvatskoga sporta. Uzimajući u obzir brojnost naše nacije te ulaganje u infrastrukturu i sport općenito, rezultat je to koji se može smatrati čudom.

Znakovito je da u konkurenciji za osobu godine ovaj put nema nijednog političara, čime je Večernjakov žiri poslao jasnu poruku što misli o njihovu radu za opće dobro u 2018. godini.

Osobu godine bira deveteročlani žiri Večernjeg lista, a čine ga: znanstvenik i profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, stručnjak za odnose s javnošću i imidž i profesor Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu Božo Skoko, znanstvenica i predstojnica Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu Mirna Šitum, znanstvenica i ravnateljica Ekonomskog instituta Zagreb Maruška Vizek te Večernjakovi urednici i novinari: Ljubica Gatarić, Milan Ivkošić, Marinko Jurasić, Bojana Radović i Žarko Ivković, koji je predsjednik žirija.

Dosadašnji pobjednici bili su: Mladen Bajić 2011., Ante Gotovina 2012., Dubravka Glavaš 2013., Mate Rimac 2014., Kolinda Grabar-Kitarović 2015., Nenad Bakić 2016. i Tvrtko Barun 2017. godine.