Četvrtak, 17 Siječanj 2019 11:53

Ako za Vincelovo ideš u Kutjevo i piješ – ne vozi

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PREVENTIVNA PROMETNA AKCIJA POLICIJE, GRADA KUTJEVA I KUTJEVAČKIH VINARA -

KUTJEVO - Kako je jedan od četiri najveća uzroka prometnih nesreća alkohol, Policijska uprava Požeško-slavonska, Grad Kutjevo i njihova Turistička zajednica te Udruga Kutjevački vinari pokrenuli su preventivnu i promotivnu prometnu akciju. Akcija pod nazivom „Ako za Vincelovo ideš u Kutjevo i piješ – ne vozi“ a provodit će se u vrijeme obilježavanja Vincelova na širem području vinogorja i vinskih cesta. Policijski službenici upozoravat će vozače na opasnosti u prometu povezane s konzumacijom alkohola uz podjelu prigodnih letaka, kao i Zahvalnica vozačima koji budu nadzirani u prometu i ispitivanjem bude utvrđeno da nisu konzumirali alkohol.

Prva točka preventivne kontrole održala se u Kutjevu na Trgu graševine, a vozače u prometu zaustavljala je i vršila alko testiranje kontakt policajka grada Kutjeva Dragana Marinović. S njom su zajedno u akciji sudjelovali službenici za prevenciju PU povodom proslave Vincelova, djelatnica TZ grada Kutjeva Valentina Budimir i Ivana Vasilj, članica Udruge Kutjevački vinari.

- U 2018. godini policijski službenici PU PSŽ su procesuirali ukupno preko 11 tisuća prometnih prekršaja, od kojih se 668 odnosilo na prekršaje alkoholiziranosti. Pozivamo vozače koji konzumiraju alkohol da ne upravljaju vozilima jer alkohol umanjuje mogućnost dobre procjene prometne situacije, produžava vrijeme reagiranja i time je opasnost za nesreće veća. Za vrijeme Vincelova provest će se niz aktivnosti od strane policijskih službenika koje imaju za cilj osiguranje povoljnog stanja sigurnosti u prometu – istakao je Goran Matijević, policijski službenik za odnose s javnošću, zahvalio se lokalnoj zajednici na partnerstvu u akciji, te pozvao sve da dođu u Kutjevo i proslave Vincelovo, ali da nakon konzumiranja alkohola ne voze.

Kako je prva preventivna akcija provedena u dopodnevno vrijeme za očekivati je bilo da će vozači uglavnom „napuhati“ 0,0, što se i desilo u svim slučajevima, te su svi vozači dobili Zahvalnicu kao primjeren vozač i promotivnu majicu akcije.

Iako je zaustavljen i Dragan Mioljević, komercijalista iz Rijeke, nije se ljutio, nego je bio zadovoljan što se i preventivno vode akcije i nagrađuju vozači koji su ispravni. – Ja dolazim iz Rijeke poslom u Kutjevo, na žalost neću biti tu za Vincelovo jer me posao vodi na drugo mjesto. Mislim da je ovo hvalevrijedna aktivnost i preporučujem svim vozačima, posebno svojim kolegama komercijalistima, da se drže pravila, da budu pod 0,0 jer svima im treba vozačka dozvola ali i sigurnost na cesti. Nisam do sada nikada kažnjen zbog alkohola na cesti.