Ispiši ovu stranicu
Subota, 12 Siječanj 2019 14:52

Proizveli 700 kobasica za „vincelovski ražanj“ i suho meso za 1.000 porcija graha

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ČLANOVI UDRUGE VETERI CASTRA IZ VETOVA PRIPREMAJU SE ZA 6. VINCELOVO U VETOVU -

VETOVO - Po 6. puta Udruga vinogradara i vinara Veteri Castra iz Vetova priprema se za organizaciju proslave zaštitnika vinogradara, Vincelova u Vetovu. Kako je već od prvog Vincelova ova manifestacija u Vetovu prepoznata na daleko kao najveća i odlično organizirana fešta s puno zabave i velikom količinom hrane i vina, gostiju je svake godine sve više. Pred organizatorima je sve veća odgovornost da sve dobro pripreme i zadovolje veliki broj posjetitelja i njihovih očekivanja, pa su prije četiri godine počeli i sami pripremati kobasice i slaninu za „vincelovski ražanj“ te suho meso za grah.

- Nakon prošlogodišnjeg Vincelova mi smo odmah odradili analizu i počeli pripreme za sljedeće Vincelovo, naravno uvijek s novim prijedlozima. Evo četvrtu godinu, jer nam se to pokazalo odličnim i ekonomski najviše isplativim, 14 dana prije našeg Vincelova sami priredimo kobasice za vincelovski ražanj i ostale mesne delicije. Ove godine imali smo 4 svinjske polovice teške gotovo 350 kg, a nakon obrade u koju je uključeno 30-tak članova udruge i dvije ekipe s topovima za kobasice, proizveli smo 170 kg kobasica što će biti sigurno dosta za 700 komada kobasica za najpoznatiji specijalitet i brend, Vincelovski ražanj sa slaninom i kobasicom. Od ostalog dijela mesa priređujemo suho meso za grah, kojega ćemo ove godine priredi za najmanje 1.000 porcija. Želimo gostima ponuditi naše tradicionalne specijalitete, prije svega vincelovski ražanj i ukusan slavonski grah.

Vincelovo u Vetovu održat će se 26. siječnja od 16 sati kada je na programu orezivanje i blagoslov vinograda na Trgu sv. Vinka u centru Vetova. Uz odličnu ponudu jela i vina vetovačkih vinara najavljeno je i nekoliko tamburaških skupina, TS Posegana, TS Bisernica i TS De Gotho, koji su jamac dobre zabave, plesa i pjesme.

Vetovčani pozivaju sve da slobodno dođu i uživaju u Vetovačkom Vincelovu. Uz dobrovoljni prilog od 30 kuna za vinsku čašu mogu uživati u zabavi, hrani i vinu koje će biti dovoljno za sve posjetitelje. Prošle godine kroz sedam sati zabave prošlo je nekoliko tisuća posjetitelja i iz Vetova su svi otišli zadovoljni.

 

Galerija slika