Ispiši ovu stranicu
Utorak, 01 Siječanj 2019 12:54

Dječak Marin prva beba Požeštine kojega su poželjela starija dva brata

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

SA 449 PORODA GODIŠNJE U OŽB POŽEGA BROJKA SE USTABILILA ZADNJE TRI GODINE NAKON VELIKIH PADOVA - 

POŽEGA – Nakon novogodišnjeg dočeka došla je i prva beba u gradu Požegi i Požeštini rođena u Općoj županijskoj bolnici Požega. Rodio se mali Marin u 2,50 sati, kao treći sin u obitelji Monike Kir-Petričević iz prigradskog naselja Drškovci. Marin je težak 3,81 kg i dug 51 cm, a majka i dijete se nakon poroda koji je prošao normalno, osjećaju dobro.

- Nakon Mihaela starog 6,5 godina i Matea starog 4 godine došao je i Marin. On je novogodišnja želja starije braće, jer su rekli da žele svakako brata. Inače mi svi u obitelji imamo imena s „M“, pa je onda i Marin dobio tako ime. Osjećam se dobro i evo drago mi je što je moj Marin prva beba u 2019. godini. Zahvaljujem i na poklonima, zaista su me iznenadili, upravo kao i Marin – ističe majka Monika, inače po zanimanju učiteljica i predaje na osnovnoj školi.

Dječak Marin dobio je novčane darove i poklone od Grada Požege koje su uručili uz čestitke požeški gradonačelnik Darko Puljašić i zamjenik župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović. Marin je dobio i poklon, prvog plišanog medvjedića od predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

- Majku smo primili u zadnjim satima stare godine, a dječak Marin se rodio u prvim satima Nove godine. Inače prošle godine naš odjel Ginekološke poliklinike OŽB Požega imao je 449 poroda. U odnosu na 2017. i 2016. godinu kada smo imali 0ko 450 poroda taj se broj sada ustabilio, nakon dugog niza godina kada smo samo bilježili padove broja poroda – rekao je mr. sc. Božidar Njavro, ginekolog, voditelj Ginekološke poliklinike.

 

 

Galerija slika