Banner 750x94 VELIKA OBICAJI ZAVICAJA

  plakat s 

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 31 Prosinac 2018 22:06

Stanje mirno, opskrbe uredne, jedino na Hitnom prijemu u OŽB pune ruke posla

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

DEŽURNE SLUŽBE KOJE RADE U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI OBIŠLI ŽUPAN ALOJZ TOMAŠEVIĆ I GRADONAČELNIK DARKO PULJAŠIĆ - 

POŽEGA – Novogodišnja silvestarska noć, svi se zabavljaju i vesele, očekuju Novu godinu, brojni dočeci, grad u vatrometu, bogata trpeza jela i pića, veselje, no neki ljudi unatoč svemu moraju raditi i brinuti za sigurnost i urednu opskrbu svih građana. Takve službe kao što su Centar 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Zavod za hitnu medicinsku pomoć požeško-slavonske županije, Policijska uprava Požeško-slavonska, HEP Distributivno područje Požega, Tvrtka za vodoopskrbu i odvodnju Tekija, Požeška vojarna 123. brigade HV Požega i Opća županijska bolnica Požega Hitni prijem i njihovi djelatnici rade sve dane u tjednu, 24 sata na dan, tijekom cijele godine.

Upravo njih, djelatnike koji rade u novogodišnjoj noći svih dežurnih službi obišli su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

- Večeras dok se mi zabavljamo i veselimo dežurne službe u gardu rade svih 24 sata. Sve su to naše kolege i prijatelji koji se brinu da grad funkcionira, da svi oni kojima se desi kakva nezgoda budu spremni da im se pomogne. Želimo ih stoga obići, zahvaliti im i čestitati sretnu Novu godinu, da imaju što manje posla, više spremnosti i opremljenosti, više kvalitetnih materijalnih uvjeta za obavljanje njihovog posla – rekao je gradonačelnik Puljašić.

- Danas kao i svake stare godine obilazimo sve dežurne službe, one koji nisu danas kod svoje kuće, nego svoju noć poklanjaju na potporu i servis svim našim građanima. Stoga im čestitam i želim sretnu i uspješnu novu 2019. godinu, svima dežurnim u Centru 112, našim policajcima koji su u noći i vode brigu o sigurnosti građana, vatrogascima koji brinu o životima i imovini od požara, zdravstvenim institucijama koje su spremne u slučaju potrebe hitnog prijema i liječenja na najprofesionalnijoj razini. Čestitam i svim stanovnicima Požeško-slavonske županije i želim sretnu Novu godinu, onakvu kakvu sami žele, da one snove koje sanjaju, da se i ostvare. Neka 2019. godina bude blagoslovljena i bude godine zajedništva, prijateljstva, dobrih uspjeha za ovu našu predivnu županiju, Slavoniju i Hrvatsku – istakao je župan Tomašević.

Prilikom obilaska upoznali su se sa stanjem u gradu Požegi, na području Požeštine i Požeško-slavonske županije. Nije bilo nikakvih posebnih poslova za Centar 112, vatrogasci su imali noć bez intervencija kojih bilježe u 2018. godini preko 600 od čega 60 požara, policija uz jedan nalet na divljač, pronalazak proizvođača opojnih sredstava i jedno remećenje reda i mira tek su očekivali intervencije koje uvijek donese novogodišnja noć, HEP-ovci su imali samo nešto malo manjih kvarova i intervencija, Tekija je imala potpuno normaliziranu vodoopskrbu, u vojarni je bilo normalno stanje, dok su djelatnici na Hitnom prijemu požeške bolnice imali pune ruke posla, tri pacijenta na pokretnim ležajevima, a i u čekaonici je bilo pacijenata sa hitnim problemima koji su čekali prijem.