Ponedjeljak, 31 Prosinac 2018 13:03

Sretnu Novu godinu uz Perak pjenušac zaželjeli gradonačelnica Jozić i župan Tomašević

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

TRADICIONALNO PLETERNIČANI PRVI DOČEKUJU NOVU GODINU NA OTVORENOM - 

PLETERNICA – Već po tradiciji grad Pleternica nekoliko godina Novu godinu dočekuje točno u podne, na otvorenom u centru grada, pored Knjižnice i čitaonice. Okupio se ove godine veliki broj građana Pleternice, li i ostalih mjesta, pa i Požege. Najviše je naravno bilo djece jer to je zapravo pravi doček za njih. Grad Pleternica i Turistička zajednica uz pomoć Komunalca Pleternica i Ugostiteljstva Bilburger pripremili su za sve ukusne kobasice, kuhano vino i čaj za one mlađe. Hranu i piće služili su čelnici grada i turističke zajednice. Atmosferu su dobro zagrijali tamburaši TS Rubato, a za dodatnu zabavu pobrinuli su se Maša i Djed Božičnjak, koji je stalno iz svojih džepova vadio bombone za svu djecu.

Točno u podne u zrak su djeca pustila stotine balona, a onda im je novogodišnje čestitke uputila pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Nazdravili su kucajući se s čašama domaćeg pjenušca Perak, koji je za ovu priliku darovao prve boce pjenušca koje su izašle iz proizvodnje.

- Još jedna godina je iza nas, protkana lijepim ali i tužnim trenutcima. Neka nam trenutci iza nas budu snaga i utjeha za dane koji dolaze. neka nam slijedeća 2019. godina koja dolazi bude ispunjena veseljem, zdravljem, ljubavlju i zajedništvom – rekla je uz čestitke gradonačelnica Jozić.

- Ovo je specifično proslavljanje dolaska Nove godine kod nas, no u svijetu su već neki narodi i države dočekali Novu godinu. Oni malo više na zapadu malo će je još sačekati. Čestitke gradonačelnici na ovom dočeku u kojemu se veselimo, a najvažnije je ovo naše zajedništvo. Iduća 2019. godina vjerujem bit će godina uspjeha, boljitka, višeg rasta, višeg standarda, uz puno zajedništva, prijateljstva i ljubavi. neka bude onakva kakvu vi želite, da se ostvare svi naši projekti i da krenemo još uspješniji u slijedeće godine – istakao je uz čestitke župan Tomašević.

(AGMM Kruna)