Ponedjeljak, 31 Prosinac 2018 11:54

Nakon teške godine reorganizacija donosi bolje dane požeškim folklorašima

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GKUD POŽEGA KRENUO S AKTIVNOSTIMA POD MLADIM RUKOVODSTVOM - 

IZRADILI NOVE PROJEKTE I PRIJAVILI SE NA NATJEČAJE ZA SUBVENCIJE

POŽEGA - Gradsko kulturno umjetničko društvo Požega sada ima više od 30 članova koji su organizirani u četiri sekcije: dječjoj i odrasloj folklornoj, te pjevačkoj i tamburaškoj. Unazad nekoliko mjeseci izabrano je novo rukovodstvo koje čine mlade osobe uključene u rad društva usmjeren na očuvanje tradicijskih vrijednosti i običaja ovog kraja. Upravo od novog rukovodstva očekuje se da pokrene, posljednje godine posustali rad, i uvede nove aktivnosti, gostovanja, pa i smotre folklora.

- Ova godina bila nam je izuzetno teška, no očekujem do se to promijeni, jer upravo ovo mlado rukovodstvo ima volju i energiju da to promijeni – kazala je predsjednica Hana Mijatović. U rad su uključili nove članove ali i nove stručne voditelje folklora i pjevanja. Uz dosadašnju voditeljicu dječjih folkloraša Mirjanu Petošić Vranić odraslu folklornu skupinu vodi folklorni pedagog Nikola Kramar iz Nove Gradiške, a tamburašku sekciju prof. glazbe Valentin Petranović.

- Problem s kojim smo se suočavali u radu KUD-a prošlih godina bile su financije, pa smo izradili i prijavili na natječaj nekoliko projekata gradu Požegi, Požeško-slavonskoj županiji i ministarstvima od kojih očekujemo sredstva za ostvarenje naših projekata, a time i boljeg rada društva – ističe u nastavku Hana Mijatović.

Probe folklora imaju svake nedjelje u 17 sati u požeškoj Sportskoj dvorani „Sokol“, te pozivaju sve one koji vole našu baštinu, pjesme i običaje da im se priključe jer namjeravaju uključiti više novih osoba u rad svih sekcija neovisno o životnoj dobi zainteresiranih.