Četvrtak, 20 Prosinac 2018 19:11

„Četvrtak na požeškoj tržnici“ postao tradicija pred blagdane

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

„KOMUNALAC POŽEGA“ PRIPREMIO DRUŽENJE NA POŽEŠKOJ TRŽNICI I PROMOVIRAO SVOJE AKTIVNOSTI - 

POŽEGA - Komunalna tvrtka „Komunalac Požega“ d.o.o. koja upravlja i požeškom Gradskom tržnicom, sada već tradicionalno uoči nadolazećih blagdana organizira druženje pod nazivom „Četvrtak na požeškoj tržnici". Marljivi djelatnici komunalnog poduzeća građanima su dijelili čaj i peciva te ih tom prilikom informirali o važnosti kupovine domaćih proizvoda, ali i promovirali djelatnosti i aktivnosti na odvojenom sakupljanju otpada, radu budućeg reciklažnog dvorišta i suradnji s građanima u cilju da naš grad Požega bude čisti grad.

- Drago mi je vidjeti kako naši sugrađani dolaze na tržnicu kako bi kupili zdrave proizvode od lokalnih proizvođača, a što manje one proizvode koji putuju stotinama ili više kilometara do naše kuhinje i stola. Uz ovu promociju, pripremili smo i edukaciju o obvezi i potrebi odvajanju otpada, a promotivni materijali vezani uz odvajanje plastike poslužit će svima kao mali podsjetnik u njihovim domovima, jer veliki je broj pitanja naših sugrađana i korisnika naših usluga upravo uz odvajanje plastičnog otpada, odnosno, onog što odlažemo u žute vreće - istakao je direktor Komunalca Anto Bekić.

Druženje i akciju je svojim dolaskom podržao i zamjenik gradonačelnika Požege, Mario Pilon. - Okupili smo se kako bismo i na ovaj način pozvali naše sugrađane da dođu na gradsku tržnicu te kupe kvalitetne, domaće, hrvatske proizvode od naših domaćih proizvođača. Priliku smo iskoristili i kako bi educirali sugrađane o postupcima razdvajanja otpada na kućnom pragu. U tu svrhu imamo dobru suradnju s gradovima i jedinicama lokalnih samouprava na području naše županije, koje svojom djelatnošću Komunalac obuhvaća. U prethodnom razdoblju proveli smo postupke izgradnje reciklažnog dvorišta u Pleternici, reciklažno dvorište u Požegi je pri završetku izgradnje, a dobili smo projekt vrijedan 2,6 milijuna kuna nabavke žutih kanti za plastiku koje ćemo do ljeta iduće godine podijeliti našim sugrađanima. Tvrtka Komunalac prijavila se i na natječaj za nabavku vozila i doista osiguravamo sve preduvjete da krenemo u primjenu novog Zakona o gospodarenju otpadom.

Po riječima direktora Bekića, zadnjih godinu dana nije primijećen pad prodavača i proizvođača koji prodaju svoje proizvode na tržnici, posebno dijelu zelene tržnice s povrćem i voćem. To doista govori o potrebi da ovakva zelena tržnica ostane u gradu, jer i građani koji žele hranu koja ima porijeklo, uvijek dolaze na svoju Gradsku tržnicu.