Utorak, 18 Prosinac 2018 14:53

Odlikovano šest lovaca za doprinos lovstvu i radu Lovačkog saveza

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - 

POŽEGA - Lovački savez Požeško-slavonske županije održao je svoju Redovnu godišnju skupštinu na kojoj su uz redovne teme usvojena Izvješća o radu u 2018. godini, te Plan rada za 2019. godinu sa Financijskim planom. Novi plan rada obuhvaća dodatne aktivnosti na daljnjem uređenju strelišta u Bzenici. Planirano je da to postane Centar za lovno streljaštvo Hrvatskog lovačkog saveza pa sukladno s time treba riješiti i pravni status samog strelišta i zemljišta na kojemu je izgrađeno. Izvješća i Plan rada koji su jednoglasno usvojeni podnio je ove godine izabrani novi predsjednik saveza Branko Bertelović, koji je kao takao odlukom postao i likvidator saveza. Podršku radu skupštine izrazio je potpredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, Zlatko Stolnik.

S ponekim obvezama nakon završenog lova, sve predsjednike Lovačkih društava upoznao je član Izvršnog odbora saveza, Hrvoje Korov. U sklopu borbe protiv američkog metilja koji ozbiljno ugrožava jelensku populaciju, sva lovačka društva obvezna su nakon odstrjela jelenske divljači poslati cijelu jetru u najbližu ovlaštenu veterinarsku stanicu na pregled prisutnosti američkog metilja. Isto tako nakon lova na lisice, sve odstrijeljene lisice također treba dostaviti u najbliže veterinarske stanice koje imaju ovlaštenje za dalji postupak. Kod lisica se istražuje da li su u akciji oralne vakcinacije koja se obavlja bacanjem mamaca iz zraka, dobile tu vakcinaciju, koja se provodi radi sprečavanja bjesnoće lisica. To je obveza svih lovozakupnika, a ispunjavanje obveze nakon lova provjeravat će lovački inspektori.

Najsvečaniji dio godišnje skupštine svakako je dodjela odličja Hrvatskog lovačkog saveza, lovcima i članovima za dugogodišnju aktivnost i doprinos razvoju lovstva i radu u savezu. Odličje prvog reda primio je Željko Pavić, odličje drugog reda primili su Tomislav Čabraja, Branko Šutalo, Goran Šutalo i Thomas Heinz Pandžić. Odličje trećeg reda primio je Marko Ćališ Odličja je uručio predsjednik Branko Bertelović, a u ime odlikovanih zahvalio se Goran Šutalo.

Posebno emotivan govor održao je Zdravko Vujnović koji je radu Lovačkog saveza sudjelovao preko 20 godina, od koji je 11 godina bio i na čelu saveza. On je istakao zahvalu svima koji su s njim radili, jer samo tim i ekipa koja želi raditi može nešto i napraviti. – Ja sam imao tu sreću da sam imao uvijek dobar tim iza sebe. Stoga sam inicirao i promjenu u Statutu, koju su sada prihvatili i ostali županijski savezi, da izabrani predsjednik sam sebi bira ljude u Izvršnom odboru i slaže sam sebi tim s kojim će raditi. To je isto tako važno i u Lovačkim društvima, jer sam predsjednik ne može puno napraviti ako nema ekipu s kojom on može raditi i koja će ga podržati u tom radu. Donio sam odluku da se povlačim iz rada nakon stvarno dugo godina u kojima smo napravili jako puno za lovce i lovstvo. Riješili smo sustavni dio financiranja, izgradili naše strelište i puno toga. Iza mene je ostala dobra ekipa koja će nastaviti predano raditi na aktivnostima koje su pred nama i ja sam uvjeren u njihov uspjeh.