Srijeda, 12 Prosinac 2018 11:11

Jubilarnim Adventskim koncertom oduševili posjetitelje kazališta

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

MJEŠOVITI PJEVAČKI ZBOR „VILA VELEBITA“ OBILJEŽIO 20 GODINA RADA  -

POŽEGA – Ponovno je dvorana Gradskog kazališta bila premala da primi sve koji su željeli poslušati i pogledati Adventski koncert Mješovitog pjevačkog zbora „Vila Velebita“. Uvijek je tako na njihovim božićnim koncertima, a posebno ove godine kada se obilježavao i jubilej, 20 godina rada Mješovitog pjevačkog zbora, koji djeluje u sklopu Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ Požega.

 - Tijekom ovih 20 godina zbor je napredovao kvalitativno i repertoarski širio svoj program. Posebno se velika pažnja davala ličkoj pjesmi i glazbenoj baštini Like koja u ovim krajevima prije nije bila dobro poznata. Upravo kroz ove godine rada društva i zbora to se promijenilo. Ovaj jubilarni koncert upravo je sublimat tog cijelog rada pripremljen za vjerne posjetitelje – istakao je predsjednik LZD „Vila Velebita“, prof. dr. sc. Josip Fajdić, koji je u uvodnoj riječi istakao da je zbor gostovao sa svojim repertoarom kroz cijelu Hrvatsku, ali i u deset europskih i država okruženja, od Poljske, preko Austrije, Švicarske, Mađarske, Slovenije, do BiH, Srbije i Boke Kotorske u Crnoj Gori. Posebno se zahvalio gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji na financijskoj potpori njihovom radu, gostovanjima i putovanjima.

Posebno pohvalivši sve članove LZD „Vila Velebita“ kao jedne od najaktivnijih udruga na području grada Požege, u ime grada Požege posjetiteljima se obratio, a članovima Zbora čestitao jubilej, zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha. – Vrijeme je kad iščekujemo Božić, kada iščekujemo radosni kršćanski blagdan, kada se obraćamo svojim obiteljima, vrijeme je darivanja, a upravo ovaj koncert je dar za sve nas. Već cijeli niz godina oni nas daruju u ovo predblagdansko vrijeme i vjerujem da ćemo svi uživati. Želim da se i u narednim vremenima ugodno osjećamo na ovim koncertima.

Uz Mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem Monike Sakač Botički u pratnji je svirao Tamburaški orkestar Glazbene škole Požega pod ravnanjem Saše Botički. Kao solisti su nastupili Gabrijela Mijatović, Vlado Bauer, Doris Devčić, Antun Glasnović, solist na samici Luka Juriša, ali i veliki prijatelj Ličana, poznati osječki pjevač Stjepan Jeršek Štef. Posebne gošće koncerta, bile su članice ženske klape „Stentoria“ iz Daruvara koje su izvele niz skladbi slavonskog i dalmatinskog izričaja, kojima je ovo bio i prvi nastup u Požegi.