Četvrtak, 06 Prosinac 2018 17:50

Prezentacija Klastera Slavonije u Beču

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Klaster Slavonije, odnosno Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska županija te predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Austriji, u srcu Beča, uspješno su prezentirali povijesnu, kulturnu i eno-gasto ponudu Slavonije i Baranje ispred 20-tak najpoznatijih austrijskih novinara.

Prezentaciju je otvorila dr.sc. Vesna Cvjetković, Veleposlanica Republike Hrvatske u Austriji, te se uzvanicima obratio Branimir Tončinić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji predstavivši predstavnike Klastera Slavonije – Gordanu Fabčić, pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo Brodsko-posavske županije, Ivanu Jurić, direktoricu Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Ružicu Vidaković, direktoricu Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

Prezentaciji se odazvalo preko dvadeset poznatih austrijskih novinara iz redakcija Falstaff, Golden Age, Reise-aktuell, Gewinn, TAI, Styria digital one, 55plus-magazine, Wienmagazin, Kurier, Hotelmagazin Online, time4you, Auto Touring, TIP, itd. kojima je predstavljena cjelokupna ponuda Klastera Slavonije te kojima je na kraju prezentacije servirana gastronomska ponuda i specijaliteti toga kraja Hrvatske. Svim uzvanicima podijeljeni su promidžbeni materijali i press mapa Klastera Slavonije.

Klaster Slavonije je povodom prezentacije osigurao i nagradu koja uključuje boravak i polupansion u Eko-etno selu u Slavoniji i to za jednog od prisutnih novinara.

Inače, u dosadašnjem dijelu godine s Austrijskog tržišta bilježimo 1,4 mil. dolazaka i 7,6 mil. noćenja što u usporedbi s prošlom godinom predstavlja rast od 2 posto. Omiljene destinacije Austrijskih gostiju u Hrvatskoj su Rovinj, Poreč, Umag, Medulin i Mali Lošinj.