Četvrtak, 06 Prosinac 2018 17:49

Duhovna obnova za mlade u Voćinu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U predvečerje Prve nedjelje došašća, 1. prosinca, u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu održana je duhovna obnova za mlade župe kojoj su se pridružili i mladi iz župa Slatinskog dekanata. Voditelj duhovne obnove bio je don Damir Stojić, studentski kapelan u Zagrebu.

Duhovna obnova započela je svetom misom koju je predvodio don Damir u zajedništvu s voćinskim župnikom Ivanom Ereizom. Don Damir je u homiliji naglasio važnost priprave za Gospodinov dolazak koju ne smiju opteretiti ovozemaljske, životne brige. Istaknuo je važnost borbe za Božje, nepropadljivo Kraljevstvo te na primjeru svetaca pokazao njegovu vrijednost.

Nakon svete mise, uslijedila je kateheza, gdje je voditelj duhovne obnove Stojić dotaknuo važna područja mladenačkog života i rasta u vjeri, a na osobit način područje bračnog života. Tijekom cijeloga programa duhovne obnove mladima su na raspolaganju bili svećenici za sakrament pomirenja. Duhovna obnova zaključena je klanjanjem, a potom se druženje mladih nastavilo u Hrvatskom domu u Voćinu.

MLADI2