Srijeda, 21 Studeni 2018 18:31

Požeški vozači (ne)spremni dočekali prvi snijeg

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

UNATOČ UPOZORENJIMA NISU ZAMIJENILI GUME - 

 POŽEGA - Stara narodna izreka „Sveta Kata snijeg za vrata“ ove godine ne samo da se obistinila već je i nekoliko dana ranije ostvarena jer je jutro ovog utorka donijelo snijeg i zabijelilo požeški kraj.

Poznato je da je po sadašnjim zakonskim propisima od 15. studenog na snazi obaveza posjedovanja zimske opreme na vozilima što znači zimske gume ili ljetne, ali uz lance. No, mnogi požeški vozači toga se očito nisu pridržavali pa su snijeg dočekali s ljetnim gumama.

Zbog toga je od ranog jutra veliki pritisak na sve vulkanizerske radionice u Požegi, Dervišagi, Velikoj, Treštanovcima, Jakšiću, Pleternici i drugim mjestima širom Požeštine. Slična je situacija i u radionici Autokluba Požega gdje članovi Hrvatskog autokluba (HAK) imaju pogodnosti kod izmjene guma obuhvaćene članstvom u toj poznatoj udruzi.

Najveći red čekanja na zamjenu guma zamijetili smo i foto objektivom zabilježili u Dervišagi. Vlasnici vozila htjeli bi pod svaku cijenu u što kraćem roku izmijeniti gume. To dakako nije moguće ostvariti. U tvrtki Autopromet d.o.o. vlasnika Ivana Kvesića radi se bez predaha. Dok veći broj vozila u koloni čeka na izmjenu guma, pristiže ih još tako da će majstori raditi duboko u noć i nastojati zadovoljiti potrebe svih, samo se treba naoružati strpljenjem. 

Očekivanja su da će se kroz dan-dva sve normalizirati i da će svi požeški vozači na svojim limenim ljubimcima imati neophodnu opremu primjerenu zimskim uvjetima, a razlog više za to je činjenica da žive u sredini s brojnim planinama i prometnicama koje nisu samo kroz ravne predjele.