Utorak, 20 Studeni 2018 10:23

Obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - U organizaciji Županijskog vijeća učenika danas se u Požegi po četvrti puta obilježio Međunarodni dan srednjoškolaca. Prigodnim programom koji se održao u Glazbenoj školi učenici svih srednjih škola Požeško – slavonske županije obilježili su svoj dan. 

Prisutnima su se obratili Andrej Đeraj, predsjednik školskog vijeća učenika Gimnazije i Ivan Zeba, novoizabrani predsjednik županijskog vijeća učenika Požeško-slavonske županije koji je pozdravio sve prisutne ispred županijskog vijeća  te se zahvalio svima koji su omogućili održavanje ovog događaja.

Međunarodni dan srednjoškolaca se obilježava u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje nepravedno osuđeni i strijeljani 17. studenog 1939. godine.

Župan Požeško-slavonske županije također se obratio svim prisutnima sa par riječi.

- Prije svega želim uputiti čestitke novoizabranom predsjedniku županijskog vijeća Ivanu Zebi, a svim srednjoškolcima čestitam Vaš dan. Ovdje smo danas u spomen mladim ljudima koji prije 79. godina nisu pristali na jedan događaj okupacije mirovati  i ne poduzeti ništa. Poruka svim srednjoškolcima naše županije, nemojte nikada biti oni koji miruju i nemojte nikada biti zadovoljni, no to ne znači provodite negativizam nego obrnuto vi ste oni koji dajete nama prijedloge i informacije kako poboljšati svijet mladih ljudi i programe razvoja.  Vi ste budućnost ove županije, budući nositelji razvoja gospodarstva, budući gospodarstvenici i znanstvenici ali i budući političari, među vama se kriju osobe koje će voditi općine i gradove te domovinu Hrvatsku u cijelosti. Kao župan ispred županije koja je osnivač svih srednjih  škola imam obvezu kroz društveni odjel u suradnji sa svim ravnateljima ali i profesorima prikupljati informacije kako bi učinili sve što je u našoj moći da bi vi bili spremni za dobar život u našoj županiji i državi.

Program se nastavio nastupom mješovitog zbora Glazbene škole Požega s pjesmom ,,Oda radosti'' koji je pripremala profesorica Branka Horvat. Nakon nastupa zbora uslijedila je debata koju je izveo debatni klub In Medias Res Gimnazija Požega na temu ,,Treba dopustiti pravo glasa osobama s navršenih 16 godina'', s mentorom profesorom Stefanom Bunjevcem.