Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 14:09

Poboljšati pristup i sudjelovanje u sportskim sadržajima za osobe s invaliditetom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZAJEDNO U SPORTU“ - 

POŽEGA - Među prvima u Hrvatskoj, Požeški sportski savez pokrenuo je jedan sportski projekt financiran sredstvima Europske unije. Partneri na projektu su mu grad Požega i Sportski klub Croatia iz Požege. Vrijednost projekta je 809 tisuća kuna, od kojih su 85% sredstva Europskog socijalnog fonda a 15% sredstava iz proračuna RH. Projekt će trajati 18 mjeseci, i ima ciljanu skupinu, djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Osnovni cilj projekt je poboljšati pristup i sudjelovanje u sportskim sadržajima za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju i povećati socijalnu uključenost.

Na početnoj konferenciji obratili su se okupljenim predstavnicima sportskih klubova osoba s invaliditetom i ostalim čelnicima sportskih klubova koji djeluju u okrilju Požeškog sportskog saveza, Nino Abramović, predsjednik saveza i Darko Puljašić, gradonačelnik grada Požege koji je dao punu podršku ovom projektu posebno važnom za sportaše s invaliditetom. - Na području Požeško-slavonske županije živi 9.500 osoba s invaliditetom, što grad Požegu kao sjedište županije obvezuje da za njih moramo pružiti što bolje uvjete života, bolju pristupačnost svemu, pa i osigurati bolje uvjete za bavljenje sportom. Grad Požega je uz ove dvije sportske udruge preuzeo odgovornost upravo organizirati i olakšati svim ljudima koji su u problemima s zdravljem, osobama s invaliditetom, jer vi imate na to pravo. Ovim sredstvima osigurat ćemo bolji život vama svima i osigurati da možete sudjelovati u sportskom životu.

Kroz projekt će se unaprijediti sportski sadržaji, integracija osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, jačanje kapaciteta trenera, sportskih instruktora i voditelja. Osigurat će se bola pristupačnost i nabaviti oprema za proširenje sportskih i rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju.

(AGM Kruna)