Srijeda, 14 Studeni 2018 09:20

Dani tehničke ispravnosti vozila – obavijest i poziv za sudjelovanje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Kao i prijašnjih godina i ove godine u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske, stanica za redovni tehnički pregled vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, na području cijele Republike Hrvatske, tako i na području naše policijske uprave, provest će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2018“.

Akcija će se provoditi od 19. (ponedjeljak) do 24. (subota) studenoga ove godine.

U tom periodu biti će  omogućen besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u RH (osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju).

Na našem području sudjelovati u akciji možete u slijedećim stanicama za tehnički pregled: STP „Herz“ u Požegi u Ulici Vilima Justa 20, tel: 034/211-636,
STP „Požega“, u Požegi u ulici Osječkoj 72, tel.: 034/271-882, i STP “Papuk-trgovina” u Pakracu u ulici Kralja Tomislava 73, tel.: 034/412-620.

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti. U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.    

Stoga pozivamo vozače da sa vozilima u vrijeme trajanja akcije pristupe u stanice za tehničke preglede, te na taj način sudjeluju u akciji i time doprinesu podizanju razine sigurnosti kada je u pitanju vozilo kao čimbenik sigurnosti cestovnog prometa.