Nedjelja, 11 Studeni 2018 11:41

Posjet Planinarske sekcije Uljanik iz Pule

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HPD GOJZERICA POŽEGA  -

POŽEGA - Jučer u dopodnevnim satima u Požegu je pristigla grupa od 50-tak planinara iz Pule. Došli su posjetiti prijatelje iz planinarskog društva HPD Gojzerica iz Požege i s njima uživati u ljepotama Požege. Odsjeli su u Hotelu Grgin dol i Vili Stanišić, a danas idu na poznato Kutjevačko Martinje.

Domaćini su ih upoznali sa svim znamenitostima grada Požege, kao i obližnjih brda.

- Proveli smo ih pokraj Veleučilišta, Gimnazije i Glazbene škole, a onda smo završili na Trgu Sv. Terezije Aviljske gdje smo napravili zajedničku fotografiju. Potom smo nastavili uz Katoličku gimnaziju, pa uz Samostan sestara Milosrdnica, sve do crkve Sv. Lovre i zgrade biskupije. Na Trgu Sv. Trojstva divili su se spomeniku Presvetog Trojstva (posvećenom žrtvama kuge), Gradskoj kući i crkvi Sv. Duha s franjevačkim samostanom – ističu domaćini iz HPD Gojzerica.

Uslijedio je uspon stazom Sokola do zvona, zastave i brda Sokolovac s domovinskim križem. Na vrhu su gosti imali priliku uživati u prekrasnom pogledu na grad, a usput su upoznali nedavnu povijesti Požege u vrijeme Domovinskog rata.

Na info pločama mogli su pročitati sve vezano za Domovinski rat i bunkere za protuzračnu obranu koji se danas nalaze tamo. Na kraju su napravili zajedničku fotografiju s pogledom na Požegu, a poslije toga uslijedio je spust ka izvoru Tekije (mjestu gdje su se u davna vremena okupljali zaljubljeni).

- Na povratku smo obišli još: šetnjicu uz Orljavu, Zvečevački park, tvornicu čokolade Zvečevo i vratili se u hotele na odmor. Ugodno proveden dan u dobrom društvu ostaje u sjećanju i nas kao domaćina i naših gostiju iz Pule koji su uspjeli pobliže upoznati ''Slavonsku Atenu''. Do iduće zgode svima veselo! – poručili su na kraju iz HPD Gojzerica Požega.