Ispiši ovu stranicu
Utorak, 06 Studeni 2018 09:11

Županija subvencionirala troškove polica osiguranja za sva lovačka društva

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA POTPISALA UGOVOR SA SVIM LOVAČKIM DRUŠTVIMA KOJA IMAJU LOVIŠTE -

POŽEGA – Lovačka društva su do nedavno odgovarala za sve štete koje na prometnicama izazove divljač u naletu na vozilo, što je financijski vrlo iscrpljivalo društva. Ponekad su tu bile velike odštete, dugotrajni sudski postupci, što su mala lovačka društva teško podnosila. Tražilo se nekoliko godina rješenje, a konačno se našlo u zajedničkoj suradnji države, Hrvatskog lovačkog saveza, županija i samih lovačkih društava kroz zajedničke police osiguranja od šteta uz subvencije. Požeško-slavonska županije je također subvencionirala police osiguranja za svih 21 lovačko društvo koje na području županije posjeduje lovište.

- Zahvaljujem u ime svih Lovačkih društava i 1.350 lovaca koliko ih ima na području Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije što ste prepoznali naše probleme i odlučili da subvencionirate troškove naših polica osiguranja. Kroz naš rad vi nas pratite i subvencijama za unapređenje lovstva – istakao je Branko Bertelović, predsjednik LS Županije.

- Uz vaš blagdan sv. Huberta, vašeg zaštitnika, evo okupili smo se i zbog još jednog događaja bitnog za vaš bolji rad, koji je plod dobre suradnje županije i vas lovaca i vaših lovačkih društava. Naša suradnja proteklih godina je sve bolja, spoznali smo što su vaše najveće poteškoće i uspjeli smo to riješiti. Osigurali smo jedinstvenu policu osiguranja kojom ćete pokriti štete koje nastaju u vašim lovištima u prometu, da ne morate vi to plaćati iz svojih društava. Možda vas svi ne razumiju dobro, no ja vas svakako stavljam u kategoriju zaštitnika prirode, koji je čuvaju i njeguju s posebnom ljubavlju, a i u sportskom dijelu ste aktivni. Vi niste oni koji idu u šumu samo da odstrijele divljač, nego vi ste čuvari prirode, čuvari staništa, brinete za prehranu i uzgoj divljači, čuvate svoja lovišta i pod svim vremenskim uvjetima brinete za divljač u svojim lovištima. To je svakako najhumaniji dio koji lovci provode – istakao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je uspio i u svojoj inicijativi da lovišta kojima su raspolagala domicilna lovačka društva, izgradili lovno tehničke objekte od hranilišta, solišta, do lovačkih domova, ne može nitko dobiti u koncesiju osim njih koji su i do tada marom dobrog gospodara upravljali svojim lovištima. Na ovim područjima lovili su i vaši djedovi, očevi, pa će te i sutra svakako loviti vi i vaši nasljednici. S lovstvom Požeško-slavonska županija razvija i područje lovačkog turizma koji će biti značajna grana prihoda ovog područja. Imamo veliko bogatstvo u našim lovištima i to treba staviti u funkciju razvoja turizma i stvaranja novog dohotka za naše žitelje. (AGM Kruna)

Galerija slika